tirsdag 10. desember 2019

Mistet frikort helfo

Frikort og egenandeler. Det finnes to frikortordninger i Norge, én for egenandelstak og én for egenandelstak 2. Ordningene gjelder ulike tjenester. Du får frikort for helsetjenester når du har betalt over et visst beløp i egenandeler. Det kan ta inntil tre dager før du har pengene på konto. Du kan sjekke hvilken adresse og hvilket kontonummer vi har registrert på deg ved å logge inn på helsenorge.


Stortinget fastsetter hvert år beløpsgrensen (egenandelstaket) for å få frikort for helsetjenester. Du bør evt ringe et sted å spørre om de kan hjelpe. Jeg tror ikke det går an å bestille kopi av det, men tør ikke være sikker. Uansett er det nå heretter slik at alles frikort blir automatisk registrerte i systemet så jeg tror ikke du har noe å bekymre deg for. Mistet frikortet mitt.


Derfor kan det være at legen ikke (enda) har registrert at pasienten har frikort. Her ser du hvordan de nye frikortene ser ut: Automatisert ordning. Dette er bestemt i følgende. Skulle du tjene mer enn frikortets maksgrense, er det ingen krise av den grunn.


Dersom du først har hatt frikort og kommer til å tjene over 55. Bestill Europeisk helsetrygdkort. Oppheld du deg mellombels i eit anna EØS-land eller Sveits, bør du ha med deg Europeisk helsetrygdkort. Kortet dokumenterer at du har rett til nødvendig helsehjelp på lik linje med statsborgarane i opphaldslandet. Jeg har mistet frikortet mitt og har nå fått faktura fra legen.


Helfo vil da be deg om å kontakte dem. Jeg har prøvd å søke det opp, og ser at det bare er mulig å få ett frikort i året. Skal jeg bare betale fakturaen da, også blir vel beløpet tilbakebetalt? Eksemplet med varmeovnene er bare hysterisk. En smart ovn som må bli fortalt når den skal skru seg av og på?


Det er mildt sagt utrolig at disse ovnene ikke hadde en reserveplan for når nettet er nede. Jeg kan litt om elektronikk, programmering, mikrokontrollere osv og jeg ser heller ikke store be. Om du har mottatt et frikort og mistet det, kan du i utgangspunktet ikke få nytt.


Du kan få et skattekort på , som er det minste skattebeløpet. Så jeg gjorde det, men det fungerte ikke. Og siden jeg bare har rota bort mitt første frikort her hjemme, og ikke levert det ut, så sendte ho meg bare et nytt. Og sa at jeg måtte for all del IKKE arbeide med to frikort.


Det betyr at du ikke trenger å spare opp til egenandelstak på statlig frikort. Kortet dekker også egenandel på behandlingsreiser som dekkes av helseforetak, samt medisinsk utstyr og viktige legemidler på blå resept. Når du har fått innvilget frikort , får du automatisk tilsendt nytt ved årsskiftet.


Fakturaadresse for helseaktører. Ring Veiledning helsenorge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg