tirsdag 31. desember 2019

Hvordan forebygge diabetes type 2

Diabetikere bør spise variert. Gir styrke til en aktiv dag. Få tips og inspirasjon her. Se hvordan du kan få i deg nok jod. Der finner du også råd om hvordan du kan forebygge sykdommen.

Har du poeng eller mer, må du oppsøke fastlegen din. Insulin er et hormon som lages i bukspyttkjertelen og som sørger for at sukkerstoffer i maten du spiser kommer inn i kroppens celler og kan brukes som energi. I tillegg er denne type intervensjoner svært kostnadseffektive. Risikoen for diabetes type kan reduseres med til etter livsstils-endring. Det er også data som tyder på at denne effekten er langvarig.


Tre større undersøkelser viste lavere forekomst av diabetes type , til år etter selve intervensjonsperioden. Særlig personer med nylig oppdaget diabetes type synes å ha stor effekt av fysisk trening eller mosjon. Siden diabetes type disponerer for hjerte- og karsykdom - særlig hjerteinfarkt og hjerneslag - vil regelmessig fysisk aktivitet minske risikoen for slike komplikasjoner.

Hvordan påvirker fysisk aktivitet diabetes type ? De viktigste miljøfaktorene som øker risikoen for type - diabetes er overvekt og redusert fysisk aktivitet. Arv spiller også en rolle. Nedsatt glukosetoleranse og nedsatt insulinrespons er biokjemiske risikofaktorer. Har du diabetes type , kan du i utgangspunktet delta i alle former for fysisk aktivitet.


Forklaringen på diabetes type er ofte at det dreier seg om personer som over lang tid har hatt et usunt kosthold med for høyt inntak av karbohydrater og fett. Det legger press på bukspyttkjertelen til å produsere mer insulin enn normalt. Type 1- diabetes har en viss arvelig tendens. En livsstil med lite mosjon og dårlig kosthold øker risikoen for å utvikle diabetes type 2. Type - diabetes er en såkalt livsstilssykdom.


SIDE2): Type diabetes har også blitt kalt livsstilsdiabetes fordi man i stor grad har ment at det er kosthol manglende mosjon og annet man kan gjøre noe med selv som forårsaker sykdommen. Flere og flere lever med diabetes type , og det finnes mange som har sykdommen uten å vite om det. Spennende utvalg til deg og dit hjem. Norges beste prisgaranti hos Select.


Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt. Det er særdeles viktig å forebygge utviklingen av type diabetes.

Det forhindrer dårlig livskvalitet og krever mye mindre ressurser enn å behandle type diabetes når den først er oppstått. Unødig bruk av helsevesenets ressurser og moderat effektive medikamenter kan unngås om man holder seg normalvektig og er fysisk aktiv daglig. Mennesker med diabetes må få god veiledning om god fothygiene. Beskriv hvilken informasjon du vil gi.


Finn ut hvilket medisinsk utstyr og hvilke medikamenter som finnes for diabetikere. Derfor vil mange med diabetes type ta forebyggende legemidler. Dette kan innbefatte blodtrykkssenkende, kolesterolsenkende og blodfortynnende legemidler.


Blodtrykksenkende legemidler. De fleste med diabetes type må ta blodtrykkssenkende legemidler. DM-II) Sykdommen blir også benevnt som ikke-insulinkrevende diabetes. På folkemunne ble diabetes type og diabetes type tidligere kalt sukkersyke, men det blir stadig vanligere å bruke diabetes blant folk flest, som er en mer korrekt betegnelse. Tradisjonelt er diabetes type en sykdom som oppstår i godt voksen alder, men kan nå også sees hos barn og ungdom som følge av økt forekomst av fedme i ung alder.


Symptomer på diabetes type utvikler seg sakte, skriver Norsk helseinformatikk: Har du type - diabetes uten å vite det, eller er i risikosonen for å utvikle sykdommen, er det viktig å oppdage det for å få snudd utviklingen i tide. Dette kan føre til alvorlige helseproblemer, men livsstilsendringer og legemidler kan bidra til at du holder deg frisk. Helsedirektoratet anbefaler at magre meieriprodukter er en del av det daglige kostholdet, også for dem med diabetes type og 2. Melk og meieriprodukter gir blant annet proteiner av høy kvalitet, jo kalsium, B-vitaminer og fosfor. Les mer om næringsstoffer i melk.


Nå viser en ny, svensk studie at kaffe også kan motvirke diabetes type , men kun hvis du drikker traktekaffe. Kokekaffe har ikke samme effekten, skriver forskning. Det har med andre ord mye å si hvordan du lager kaffen din!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg