onsdag 18. desember 2019

Refusjon tannbehandling

Refusjon tannbehandling

Noen få typer tannbehandling omfattes av reglene for frikort egenandelstak 2. Tannhelse i folketrygden, økonomisk støtte til tannbehandling NAV. Hovedregelen er at man som voksen betaler all tannbehandling selv. Her kan du lese om hvilke sykdomstilstander som kan gi deg rett til å få dekket noen av tannlegeutgiftene dine fra HELFO.


Be tannlegen eller tannpleieren om en vurdering av rettighetene dine. Utfyllende informasjon om Diagnoser og tilstander som kan gi rett til stønad til tannbehandling. Det ytes ikke refusjon utover honorartakst fastsatt av departementet. Unntak er tanntekniske utgifter i særlige tilfeller og utgifter til vevsregenerasjon og til bentransplantasjon.


Som følge av fri prissetting av tannhelsetjenester kan tannleges eller tannpleiers pris være høyere enn honorartakst. Takst 6refusjon for retensjonskontroll er begrenset til gruppe a og b, samt pasienter med tilstand i gruppe c som har påbegynt behandling før 1. Takst 6e kan utløses av alle kjeveortopeder der dette gjøres etter henvisning fra sentrale LKG-team. Bisfosfonatbehandling mot osteoporose – forebyggende tiltak. I Ramme gjengis anbefalinger fra skjelettspesialister om tannbehandling. Du får Skjema for tannbehandling del I - kvittering for refusjon.


Refusjon tannbehandling

Dette skal sendes HELFO, underskrevet av deg og den som har behandlet deg. Stønad etter fastsatte takster fra folketrygden utbetales til din konto – husk å oppgi kontonummer. Det er fri tannbehandling for barn, psykisk utviklingshemmede (registrerte), eldre og syke som har vært i institusjon sammenhengende mer enn tre måneder eller har mottatt tjenester fra hjemmesykepleien mer enn tre måneder sammenhengende.


Det er også noe refusjon for ungdom i overgang fra barn til voksne inntil år. Støtte til tannbehandling ved sjeldne diagnoser. Mange med sjeldne diagnoser kan få støtte til utgifter til undersøkelse og behandling hos tannpleier eller tannlege etter takster fastsatt av helse- og omsorgsdepartementet. Folketrygden har ikke avsatt mye penger til tannbehandling , men noen muligheter for å få refusjon finnes.


Rettighetene er dels knyttet til type behandling og dels til om du tilhører en eller annen spesiell gruppe. Lov om folketrygd inneholder bestemmelser om tannlegehjelp under følgende punkter: - pliktmessige ytelser - bidrag til. Sjeldne medisinske tilstander blir definert som enkeltdiagnoser som forekommer i antall opp til ett tilfelle per 10. Under gitte forutsetninger kan HELFO (Helseøkonomiforvaltningen) yte økonomisk støtte. Hvis du ikke kan betale for din egen tannbehandling kan du søke om å få dekket utgiftene helt eller delvis hos Nav.


De vurderer sammen med deg behovet ditt for økonomisk sosialhjelp, sier. Kan NAV dekke tannlegen? Eller kan du få støtte til tannlege? Helfo og refusjon tannlege. Her er alt du trenger å vite om helfo, refusjon og støtte fra NAV til tannbehandling.


Colosseum Tannlege Apollonia har avtale om direkte oppgjør med HELFO. For deg som pasient, betyr det at vi ordner alt papirarbeidet, og du slipper å kreve refusjon for tannlegen fra folketrygden. Vi vil trekke en eventuell støtte til tannlege fra på regningen din. Du betaler kun egenandel for behandlingen hos oss. Pasienter med spesielle sykdommer som gir rett til gratis tannbehandling.


Vi registerer dine generelle helsopplysninger , og vil opplyse om og være behjelpelig med søknad om bidrag til tannbehandling hvis det er grunnlag for det. Ytelsene beregnes utfra Helsedepartementets egne satser. Disse er lavere enn våre takster. HELFO - refusjon av utgifter til tannbehandling. Prestestien Tannlegepraksis har avtale om direkte oppgjør med HELFO.


Refusjon tannbehandling

Det betyr at du slipper å legge ut for behandlingen selv dersom du har krav på dekning fra folketrygden i følge Lov om Folketrygd eller i følge Lov om Sosiale tjenester, og kun betaler den andel du ikke får dekket. Det er HELFO som administrerer ordningen for støtte til tannbehandling. Det vil si at full dekning ikke alltid betyr at hele regningen dekkes. Refusjon er etter offentlige takster vedtatt av Stortinget. Har du tannlegeskrekk er du ikke alene!


Det er mange som er kvier seg for å oppsøke tannlege for å utføre nødvendig tannbehandling. Dette er noe vi har fokus på ved alle våre klinikker. Ta kontakt for anbefaling om hvilken tannlege vi mener at nettopp du bør besøke hos oss.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg