onsdag 11. desember 2019

Saftig eplekake rund form

Saftig eplekake er alltid en suksess hos store og små. Finn oppskriften her! Trenger du inspirasjon? Her får du middagstips fra oss.


Stikk halvparten av eplebåtene med den tynne siden ned i deigen. Fordel resten av deigen i formen og stikk de resterende eplene med den tynne siden ned i deigen. Ha på halvparten av eplene på deigen og trykk dem litt ned i røren.


Dryss på litt kanel og sukker. Fanstastisk god og ekstra saftig eplekake med ostekremfyll. Du trenger en rund kakeform som måler ca. Hell røra i en smurt, rund form.


Størrelsen på den runde formen velger du ut fra hvor høy kake du ønsker. Feks gir høyere kake enn 24. Skrell eplene og skjær de i tynne båter. Legg de i ønsket mønster. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker.


Visp sammen egg og melk med en gaffel. Noe til kaffen eller dessert? Andre oppskrifter med eple finner du her. Eplekake smaker alltid godt. Rør sammen alle ingrediensene til kakerøra.


Saftig eplekake rund form

Juster med litt vatn om nødvendig for å få ei fyldig kakerøre, maks 5- dl. Ha over halvparten av eplene, hell resten av kakerøra over, og fordel resten av eplene på toppen. Har du en oppskrift på eplekake med vaniljekrem inni?


Tror deigen er en del fastere, nesten som paibunn, slik at du klemmer den ut i formen. Også har man eplebiter oppå der igjen, og et lag med vaniljekrem utover. Tilslutt legges et lokk av samme deig over.


Høres dette ut som noe du har oppskrift på? Bestemors eplekake. Fordel halvparten av røren jevnt i en rund kakeform,. Kjempegod oppskrift på tradisjonell og enkel eplekake i rund form.


Dette er en kjapp, enkel og god eplekake som garantert faller i smak hos alle. Ei saftig og kjempegod kake som holder seg lenge. I dag har jeg bakt en saftig og deilig eplekake som er dedikert til min fantastiske mann.


Saftig eplekake rund form

Han klager ikke mye, men her om dagen fikk jeg spørsmålet hvorfor baker du aldri noe til meg! Så som god kone, så må jeg jo bake til han som har vært så flink her med all flytte jobben. Han fortjener en god eplekake til kaffekosen i kveld. Veldig god oppskrift på tradisjonell eplekake i rund form med ekte vanilje. Brunt sukker gir kaken en litt karamellaktig smak.


Kaken kan også lages i langpanne, da dobler du mengden. Smør denne, og legg et lag med røren. Selv lager jeg en blanding av kanel og sukker på forhån og vender eplene i denne før jeg legger de i kaken. Strø på med kanel og sukker.


Saftig eplekake rund form

Eller kanskje naboen har et hvor du kan gå på slang? Om du ikke har tilgang på epler i umiddelbar nærhet er de norske eplene heldigvis kommet i butikken nå. Wenche har funnet fram oppskriften på eplekake fra hun selv gikk på skolekjøkkenet. Dekk bunnen på en rund form med bakepapir, og smør kantene med litt smør. Vi har en stor kasse på den ene hylla som bruker å være mer eller mindre full av frukt.


Både vaniljesaus og is passer også godt ved siden av – spesielt det siste, dersom eplekaka er litt lun når du skal spise den. Enkel og god eplekake , her servert med krem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg