torsdag 12. desember 2019

Hvordan merker man at man er gravid

Det er nok veldig inviduelt når man kjenner forskjellige ting. For min del merker jeg det når mensen ikke kom og testen ble positiv. Så kom ømme bryster, tretthet, kvalme osv fra uke 5-ca. Skal sjekke linken Tenker også at kvalme kan man alltids innbille seg, mens menseondt og vondt i korsryggen er det værre med.


Men nå henger jo psyken og fysikken sterkt sammen, så begge deler påvirker jo hverandre.

Hvor tidlig merker man at man er gravid ? Ingen symptomer overhodet utenom. Mistenker man graviditet kan man ta nødprevensjon om det er mindre enn dager siden evt. Har det gått lengre tid anbefaler vi ikke å ta angrepille. Ikke for at jeg tror jeg er gravid igjen men lurer på hvordan i all verden man merker det -hvis- man er det?


Gravitest får du tatt p. Tror aldri jeg hadde merket det om jeg hadde blitt gravid.

Man kan være syk, eller menstruasjon kan være i ferd med å begynne. På samme måte kan man være gravid uten å oppleve disse symptomene. Hvis man går glipp av en menstruasjon, merker noen av disse symptomene, eller tror at man kan være gravid , er det best å ta en graviditetstest eller se sin fastlege eller jordmor så fort som mulig.


Hvordan merker man at man er gravid ? Jeg hadde sex den okt, uten kondom. Da er man uansett beskyttet mot graviditet fra dag en og vet i tillegg, i og med at mensen kom, at man ikke er gravid. Om man mistenker graviditet er det greit å avklare dette før man starter opp med p-piller. Er man gravid forsvinner barnet uansett ikke. Det er veldig individuelt hvilke symptomer en gravid kvinne kan få.


Visse kvinner merker ingenting, andre desto mer. For de aller fleste er uteblivende menstruasjon det første tegnet på at man er gravid , men om man har uregelmessig sykluser, kan andre fysiske tegn vise seg først. Og det kan gå mange uker før man skjønner at det er spark – om man skjønner det i det hele tatt, forklarer han. SVAR: Hei, og takk for spørsmål!


De klassiske symptomene på graviditet er ganske uklare, og kan skyldes mange ting. Noen merker disse tegnene etter noen uker, mens andre ikke merker noe særlig, annet e.

Men man vil nok merke graviditeten på andre måter før disse tegnene merkes. Kanskje du må tisse ofte (etterhvert) På det tidspunktet du må tisse ofte er barnet i magen så stort at du garantert har merket graviditeten allerede. Det er ingen tvil om at gravide ofte må tisse (hvorsomnårsomhelst) og at dette kan være litt problematisk. Er en uke etter eggløsning, på min dag i syklusen.


Fra mandagen har jeg vært unormalt trøtt. Murringer i eggestokkene som veksler mellom venstre og høyre. Vondt i korsryggen og en boblene følese i magen. Også svimmel og kjempe hol på søtt. Brystene er ømme og føles tunge.


Men det er ikke alltid det er slik som på film, at klærne blir gjennomtrukne, sier jordmor Christina Nordkvelde ved Privat jordmor i Bergen. Det kan renne ganske lite fostervann dersom hodet til babyen er kommet godt ned i bekkenet. Her er noen selverkjennelser om livet som gravid bde hentet fra egne erfaringer.


Hovedgrunnen til dette er at man aldri. Det er fullt mulig å kjenne selv på kroppen når man har eggløsning, men det er svært forskjellig hvor flinke folk er til å lytte til kroppens signaler, sier privatpraktiserende jordmor Kari Hvidsten. Mange som forsøker å bli gravide tyr til eggløsningstester for å finne ut når de er mest fruktbare.


Denne pusen er veldig korthåret, så man ser fort at ho har lagt litt på seg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg