torsdag 28. november 2019

Vondt i nakke

Vondt i nakke

Har du smerter i nakken? De fleste tilfeller av nakkestivheter kan forbedres ved hjelp av enkle øvelser. Vi ser ofte at pasienten er motivert for øvelser mens de har smerter for så å miste interessen når de føler seg bedre. Vondt i nakken og nakkesmerter kan ramme alle og enhver. Nakkesmerter og vondt i nakken kan påvirke arbeidsevne og livskvalitet – og dysfunksjon i nakken kan også medføre nakkerelatert hodepine og svimmelhet.


Her finner du god hjelp. Tilbakevendende smerteperioder er vanlig helt fra 20-årsalderen. I England fant man blant kvinnelige sykepleiere at prosent hadde hatt minst én episode med nakke - eller skuldersmerter over en periode på måneder, og den sterkeste indikatoren for å få slike smerter var tidligere plager. Vi lindrer smertene dine eller -kanalen vår (åpner i ny lenke) for daglige gode råd og nyttig helseinformasjon. Symptomer ved Artrose i Nakken.


Det er kraftige variasjoner i forhold til hvor mye plager, smerter og symptomer den enkelte har. Vi bryr oss om ditt personvern. Lommelegen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data.


Stiv og vond nakke relateres ofte til inaktivitet. Det å ha vondt i bakhodet kan skyldes muskelspenninger, leddrestriksjoner eller feilbelastning over lengre tid. Vondt i bakhodet er en plage som rammer en større andel av befolkningen og er ofte knyttet mot dysfunksjon i muskler, nakke , øvre rygg eller kjeve. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt.


Den øverste delen av nakken (den suboccipitale delen) har et unikt og omfattende innervasjonsmønster, som gir den et nært forhold til hjernestammen, ryggmargen, kranielle nerver og arteria vertebralis. Det betyr at en rekke symptomer som kvalme, svimmelhet, hodepine, hode-, nakke - og ansiktssmerter kan komme fra nettopp dette området. Hva kan årsaken være til at jeg har smerter i nakke , skulder og armer? Smerter og ubehag i nakke , skulder og armer kan forårsakes av skader eller irritasjon i selve nakken. Det kompliserte samspillet mellom nakke -skulder-arm gjør at smerter her er utbredt.


Vondt i nakke

De er vanskelig å avgrense og kan utløses av mange grunner. Ingen stjernevurderinger enda. Muskelspenninger i Nakke og Skulder Våkner du med stiv nakke ? Og er skuldrene ofte heist oppunder ørene? Da bør du prøve disse øvelsene som kan hjelpe deg med å løsne opp i muskelspenninger og stramme muskler i nakke og skulder.


Langvarige smerter i nakke , skuldre og armer (en eller begge). Det gjør vondt å bevege nakken, eventuelt også skuldrene og armene. Når legen undersøker deg vil hun finne at alle refleksene er normale og at muskelkraften i hånden fungerer bra. Smerter som stråler helt ut i fingrene taler imot muskelsmerter i nakken.


Vondt i nakke

Selv om det er vondt , må du bøye nakken mot det smertefulle området. Gjør nakkeøvelser rett etter du har fått nakkesleng. Kom igang med vanlige rutiner med så raskt som mulig.


Nå du skal legge deg, snu puta på tvers og pakk den godt inn mot nakken. Mange venter for lenge mellom hver gang de sjekker synet, fordi de tror at styrkene de har i brillene er riktige. Men synet forandrer seg gjennom livet, og brillene må følge med. Oppstår ofte i muskel grupper som ikke får muligheten til å slappe av med jevne mellomrom. Nakke - og ryggmuskulaturen er spesielt utsatt for myoser.


Vondt i nakke

Stress og anspenthet er medvirkende årsaker til at knutene oppstår. Ensidige belastninger av muskulatur er også med på å øke forekomsten av myoser. Hodepinen er som oftest ensidig.


Den er gjerne mest uttalt i bakhodet med utstråling mot øyet eller tinningen, og gjerne også mot skulder og arm på samme side. Smertene er konstante, men varierer gjerne i styrke. Hva kan jeg gjøre selv for å avhjelpe vond eller stiv nakke Hovedsakelig gjelder det å holde seg i aktivitet og følge med på spenningsmønstret i nakke og skulderbuer. Mange har en stressende hverdag med jobb og familie hvor det er lett å bli anspent og stiv i nakken og skulderpartiet. Les også: Vondt i hodet av vin?


Drottning-Rønne til God morgen Norge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg