fredag 22. november 2019

Psykologisk hjelp

Fastlegen din skal selv prøve å hjelpe deg med lette og moderate lidelser. Ved mildere angst og depresjon skal det først forsøkes med samtalebehandling. Senere kan det bli aktuelt med medisiner, eller du kan bli henvist videre for behandling andre steder. Når du skal be om hjelp hos fastlegen, kan det være lurt å tenke gjennom hva du.


Håndflaten: Hvem kan hjelpe meg? Nevn noen som kan hjelpe deg med dette på en eller annen måte.

Dine nærmeste kjenner deg og kan ofte gi deg god støtte og hjelp. Kanskje er det noen i familien du syns det er godt å prate med og som kan støtte deg. Meld deg på nyhetsbrev fra Psykologisk.


Gratis psykologisk selvhjelp over Internett. På PsykologiForum kan du stille spørsmål og dele dine erfaringer og tips om psykiske lidelser. Tjenesten er anonym og koster ingenting.


Du vil få psykologisk hjelp i form av tilbakemeldinger, råd og tips fra andre som bruker denne nettsiden. Det er utviklet tre filmer som illustrerer psykologisk førstehjelp i bruk, disse kan sees på : Å prøve og feile.

Psykisk helsehjelp for barn og unge. Får du hjelp tidlig, er sjansen større for at du raskere blir bedre. Ta kontakt med psykisk helsehjelp i kommunen, skolehelsetjenesten eller fastlegen din.


Ved hjelp av røde og grønne tanker lærer barna å mestre, og å snakke om egne tanker og følelser. Lær barn å snakke vennlig og støttende til seg selv! Mange steder i Norge brukes PF som del av kommunens forebyggende folkehelsearbeid for alle barna i kommunen.


Målsetningen med nettsiden er å gjøre det enklere å lete etter psykisk hjelp , og å spre nyttig informasjon om psykiske vansker og tilgrensende områder. Psykologisk førstehjelp kan brukes både hjemme, på skolen og i hjelpesystemet. PPT - Pedagogisk- psykologisk tjeneste Kort fortalt. PPT undersøker om barn og unge kan ha behov for ekstra hjelp i barnehage og skole. Gir hjelp til voksne som ønsker utredning.


Tilbyr opplæring, råd og veiledning til foreldre, ansatte i barnehager og skoler. Hvordan er du din egen støttespiller? Sykdom kan plage både kroppen og selvfølelsen din. Livsinnholdet kan innskrenkes betydelig når du lever med sykdom. På kurset vil du få introduksjon til utviklet pedagogisk førstehjelp-materiell for barn og unge.


Begge parter vil få anledning til å sette ord på sine opplevelser. Mange trenger hjelp til å tydeliggjøre sine behov og klargjøre hva man trenger for å få det bedre.

I en parterapi vil man få økt forståelse for hva det er som opprettholder problemene og hjelp til å se hvordan konfliktdansen kan brytes. Når PF brukes som universell og indikert forebygging gjennom hele utviklingsløpet og i alle kommunenes tjenester, økes muligheten for at alle barna i kommunen lærer et problemløsningssystem som kan være en hjelp til å takle hverdagsvansker og forebygge psykiske lidelser. Samtidig er det helsefremmende ved at det kan hjelpe barn som allerede har psykiske vansker, til å mestre følelsene sine. Norges mest besøkte nettsider om psykisk helse. SVAR: Hei jente år.


Du skriver at du trenger hjelp fra en psykiater og lurer på om andre også kan bidra med hjelp. På BUP jobber fagfolk med ulik bakgrunn. Det er vanlig og helt på sin plass å oppsøke psykolog for moderate symptomer som bekymringer, angst og uro, tvangstanker og søvnløshet.


Noen ganger trenger vi også hjelp med relasjoner i jobb eller privat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg