onsdag 27. november 2019

Hvorfor er frokost viktig

Hvorfor skal jeg spise frokost ? Mange hopper over frokosten for å spare litt kalorier, særlig hvis de skal slanke seg. Dette er en dum idé. Undersøkelser viser at de som hopper over frokosten , kompenserer ved å spise mye, og usunt, senere på dagen.


Til frokost anbefaler jeg deg og spise protein og karbohydrater, men fett er også en viktig del av kosten. Protein er viktig fordi kroppen har behov for nye byggesteiner etter nattens restituering og gjenoppbygging av nye muskler.

Karbohydrater er viktig for å gi kroppen energi til dagens gjøremål. Frokost er det viktigste måltidet på dagen. Men frokost er slått på av mange mennesker.


Skal du på et viktig møte, holde foredrag, eller prestere litt ekstra, bør du altså ikke hoppe over frokosten ! Spiser mer - er slankere. Kvaliteten på frokosten varierte, men barn som spiser frokost , har totalt sett et bedre kosthold enn de som ikke gjør det. De inntar generelt mer energi i løpet av en dag enn de som ikke spiser frokost , men de er likevel sjeldnere overvektige enn de som hopper over frokosten.


Er du idrettsutøver eller ungdom i vekst, er det viktig å sørge for at nattefasten ikke blir for lang.

Da risikerer du å tære unødvendig mye på kroppens egne lagre. Brugård Konde, som arbeider som ernæringsfysiolog i Livsmedelsverket, sier at det som er viktig når det gjelder kosthold er at man spiser ordentlig og næringsrik mat fremfor masse godteri, snacks og brus. Når det er sagt så påpeker Anki Sundin at det er mange som synes det er viktig å spise frokost.


Vanligvis er det anbefalt å gjøre det halvt om halvt. Halvparten av brød med søt fyllinger og den andre halvparten med velsmakende fyllinger. Utveksle beleiringen av også, en sunn frokost er en variert frokost.


I brød er mye karbohydrater, kostfiber, protein, B-vitaminer og mineraler. Men det er jo ikke så lett å gå ned i vekt, spise lite og unngå søtsaker. Og som regel er man sulten igjen etter noen timer. Her er vi ved kjernen av problemet. Frukt og grønnsaker passer glimrende til frokost og kan bidra til å øke lysten til å spise et godt morgenmåltid.


Den bidrar med flere viktige næringsstoffer dersom du setter den sammen riktig, og gjør at du får energi til å gjøre det du har lyst på. I dag skal dere få lære litt om hvorfor frokost er viktig , hvordan en næringsrik frokost kan være, og hvilke effekter denne kan ha på helsen deres. Hvis du vil prestere godt på skolen og unngå overvekt, så bør du spise frokost. I en norsk studie gjort på tiendeklassinger viste at ikke å spise frokost har en negativ effekt på skolekarakterer og mental helse.


Skrevet av Klinisk ernæringsfysiolog Kristin Melen. Jern er blant annet viktig for kroppens oksygentransport, noe som er essensielt for oss løpere. Her får du en grundig innføring i hvorfor jern er viktig , og hva du kan gjøre for å øke opptaket.

Jern er et essensielt næringsstoff som blant annet er nødvendig for transport av oksygen i blodet. Noen velger å ikke spise frokost og klarer seg fint uten, men for de aller fleste, og særlig barn, er det viktig å fylle på næring før dagens gjøremål står for tur. Slurves det med frokost , er det lettere at resten av dagen også. Og egentlig manglet ikke foreldrene våre (jeg vil nesten si at hvis du nå er far, vil du sannsynligvis si det samme til barna).


Leser og hører så mye om hvorvidt frokost er et must eller ikke. Samtidig så sier mange at det får i gang metabolismen? Og det er viktig for vektnedgang? Jeg våkner mellom Kl.


Både kreft og hjerte- og karsykdommer utvikles over lang tid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg