torsdag 21. november 2019

Tannfrembrudd smerter

Et urolig barn som gråter mer enn normalt, er tegn som ofte ses i sammenheng med tannfrembrudd. Barn som er i ferd med å få tenner, har gjerne et økt behov for å gnage på noe med litt tyggemotstand. Dersom tiden for nye tenner er inne, og gommene er hovne, vil tannfrembrudd være en god forklaring på barnets oppførsel.


Tannfrembrudd smerter

Tannfrembrudd kan være ubehagelig og smertefullt og fører ofte til at barnet blir utilpass og grinete. Kløe i gummene og sikling er vanlig. Siklingen skyldes økt spyttsekresjon. Enkelte hevder at lett temperaturstigning, diaré, uro og irritabilitet kan forekomme ved tannfrembrudd , men dette bekreftes ikke av de fleste studier. For å lindre smerter ved tannfrembrudd , er det noen gode vaner du kan implementere, i tillegg til svært effektive hjemmeremedier.


Merk at biteringen skal være kjølig, men ikke frossen. Er den for kal vil det forårsake smerter og i verste fall hyling. Glem heller ikke at tennene åpner for nye muligheter i matveien – det går også an å la poden gnage på fast føde som ikke lar seg stykke opp og sette i halsen. Ja, dei KAN få både feber, smerter , diaré osv osv av tannframbrudd. Guten vår sliter med framtennene oppe (det er kome hull i gommen, men tennene har ikkje kome ut enno) - og det er tydelig at det er vondt.


Ingen barn våkner fordi de får tenner. Tennene spretter opp og gjør ikke vondt. Generelt skal det mye smerter til for at man skal våkne om natten, sier Misvær. Tenk bare på visdomstenner, tolvårsjeksler og seksårsjeksler. Det er ingen som sier at store barn våkner på natta fordi de får tenner, legger hun til med et smil.


Smerter i tennene skyldes nesten alltid hull i tennenes beskyttende emaljelag, slik at nerven i tannen blir blottlagt i bunnen av hullet. Men etter hvert er det smerter hele tiden, og selve tannen føles også øm når du trykker på den eller når du. Utviklingen av tannens rot og krone tar flere år, hvor tannfrembruddet er prosessen hvor den enkelte tann bryter gjennom kjevebenet og tannkjøttet.


Tannfrembrudd smerter

Ved tannfrembrudd vil tannkjøttet ofte bli hvit og føles en smule hard. Dette er et tegn på at tannens krone er i ferd med å dukke opp. Er det sammenheng mellom tannfrembrudd og løs mage hos barnet? Tannbleier” er noe mange foreldre snakker om – at barnets avføring blir løs i tidsrommet rundt tannfrembrudd. Det finnes ikke vitenskapelig belegg for å si at det er en sammenheng her.


En lett forhøyet kroppstemperatur i forbindelse med tannfrembruddet er ikke uvanlig. Høy feber derimot skyldes andre forhold enn tannfrembrudd. Diaré skyldes ikke tannfrembrudd , men kan ha sammenheng med nye matvarer som introduseres eller være en reaksjon på alt barn i den alderen vanligvis putter i munnen. Hva er et tannfrembrudd ? Et tannfrembrudd er ganske enkelt når en tann bryter ut av gummene.


Denne prosessen kan gi lettere smerter og irritasjon i munnen. Prosessen kan føre til gråting når babyens tenner vokser ut. Melketennenes utvikling starter allerede når kvinnen er 3-måneder inne i svangerskapet. Når kommer tennene?


Smerter og hevelse etter utrensing I forbindelse med rensing av en tann med infeksjon kan bakteriebalansen forskyves slik at det oppstår smerter og hevelse. Noe smerter etter utrensing er normalt, men hvis det er tegn på infeksjonsspredning kan antibiotika være nødvendig. Ta kontakt om du mistenker slik infeksjonsspredning. Smertestillende som inneholder ibuprofen, som for eksempel Burana, Ibuprox, Ibumetin og Ibux, blir ofte regnet for å være den som gir best lindring av smerter og betennelse i tann og munn. Det er imidlertid en del grupper som skal være forsiktige med å bruke ibuprofen.


Tannfrembrudd smerter

Smerter etter tannekstraksjon er vanlig, men gir seg etter noen timer. Langvarig smerte kan skyldes komplisert prosedyre under fjerning av tannen (spalting av tann, traumatiserende prosedyre), lokalisert infeksjon i den tomme alveolen (se komplikasjoner etter tannekstraksjon) eller kjevebrudd. Jeg lurer på hvilke symptomer deres hadde ved tannfrembrudd og hvor lenge dette varte? Vet at det er veldig ulikt, men nesten litt desperat her for jeg forstår meg ikke på lillegutt om dagen. Han er så ekstremt misfornøyd og klager hele tiden, ingenting er bra nok.


Ikke vil han sove på kveldene lengre heller griner utrolig mye. I løpet av utviklingen fra fisk til padder og krypdyr og videre til fugler og pattedyr er dette panseret etter hvert blitt borte. Etterhvert som hullet utvikler seg, kan barnet merke ising når han eller hun spiser noe som er kaldt eller søtt.


Det kan også oppstå smerter fra tannkjøttet ved at mat setter seg fast der hullet er. Gråt om natten er typisk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg