fredag 1. november 2019

Svineribbe oppskrift hellstrøm

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Se våre beste oppskrifter på nett. Velkommen til MENY. Si JA til stort utvalg. La våre oppskrifter inspirere deg!


Få sprø svor og saftig ribbe med denne oppskriften. Hvis du følger disse enkle stegene, vil julemiddagen være reddet i år også. Hellstrøms perfekte ribbe Dette er mesterkokk Eyvind Hellstrøms oppskrift på ribbe. Oppskriften er like enkel som den er genial.


Stor ribbe er en fordel, ikke vær redd for at den er for feit. Riss små ruter i svoren, den skal være lett å skjære - og lett å tygge. Stek ribba først én time med svoren ned.


Se tips for å få den beste ribba med sprø svor og hvor mye ribbe du bør beregne per person. Se video og bilder som viser trinn for trinn. Linker til oppskrifter på tilbehør.


Lær å lage tradisjonell ribbe på Hellstrøms måte. Man finruter svoren med en skarp kniv, type tapetkniv eller barberblad. Her får du Eyvind Hellstrøms juletallerken med ribbe, medisterkaker, medisterpølse, mandelpotetpuré og annet godt tilbehør. Klikk her for oppskrift på Hellstrøms hjemmelagde medisterkaker og medisterpølser. Her er mesterkokk Eyvind Hellstrøms tilbehør til juleribbe.


Om du begynner med potetene, så kan du bruke smøret til kål, løk og epler. Husk at du kan bruke det klarede smøret flere ganger. Her finner du oppskriften på asiatisk ribbe, som Hellstrøm tilberedte i programmet Jul med Hellstrøm.


Salte og pepre ribben gjerne et par døgn i forkant, og lag fine ruter i svoren med en skarp kniv eller et barberblad. Vi bryr oss om ditt personvern. Dagbladet er en del av Aller. Slik lager Eyvind Hellstrøm ribbe til jul.


Her er oppskriften for deg som vil lage ribbe på samme måte som kokk Øyvind Hjelle. Ha godt med salt på ribba. La den stå fra ett til tre døgn. Ha på rikelig med salt og pepper. Legg ribba i en ildfast form med svorsiden ned og hell på vann til det dekker svoren.


Gni ribben godt inn med salt og pepper. Det beste er å la den ligge to-tre dager i kjøleskap før den stekes, men du kan også gå videre med en gang. Hvor mye ribbe per person?


I denne videoen ser du hvordan du lager ribbe med perfekt, sprø svor. Hellstrøm bruker en godt utprøvd oppskrift som det er umulig å mislykkes med. Men, nå liker jeg å variere litt, og tenker at tradisjonene må fornyes litt for at de ikke skal bli glemt, sier Hellstrøm. I år viser Hellstrøm hvordan en kan lage rødkål på en litt annerledes måte sammen med knuste, saltbakte poteter og smørdampet rosenkål.


I sin bok Den store kjøttboka, slår Andreas Viestad et slag for at vi skal spise ribbe hele året. Ribbe er mer enn julemat. Italienerne lager rull av ribben, med masse gode urter og hvitløk. Og så stekes den så den blir sprø på utsiden. Det er lille julaften og Lise Finckenhagen viser oss hvordan vi får sprø svor på ribben i år også.


Her får du også gode råd om tilbehør som rødkål, medisterkaker, epler og svisker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg