tirsdag 19. november 2019

Nøkkelråd for et sunt kosthold

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Sunn hverdagsmat og et variert kosthold gir et godt grunnlag for god helse, og bidrar til at man får i seg næringsstoffene man trenger. Nøkkelråd for et sunt kosthold Det du spiser og drikker påvirker helsen din. Helsedirektoratet anbefaler et variert kosthold med mye grønnsaker, frukt, bær, grove kornprodukter, fisk og begrensede mengder av bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, salt og sukker. Velg gjerne nøkkelhullsmerkede matvarer.


Spis regelmessige måltider. Minst faste måltider og et par mellommåltider hver dag. Derfor kan kostholdet for en som bor i Asia, i Amerika eller i Norge, være svært forskjellig. De kan likevel være like sunne.


Også en vegetarianer kan ha et sunt kosthold dersom han spiser variert. Nkkelrd for et sunt kosthold Nkkelrd for et sunt kosthold. Gynekologi og graviditet.


Alkoholforgiftninger rammer oftest ungdom og voksne, men barn er svrt flsomme for alkohol og kan ogs bli forgiftet. Ved risikotilstander som diabetes, høyt blodtrykk og høye fettstoffer i blodet (lipider), er betydningen av et sunt kosthold spesielt viktig. Et sunt kosthold er viktig for oss alle til å forebygge utvikling av livsstilssykdommer. Et variert kosthold med mye frukt og grønnsaker, frukt, bær, grove kornprodukter, fisk, magert kjøtt og magre meieriprodukter anbefales.


Informasjonen på helsenorge. Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell. Sosial- og helsedirektoratet har utarbeidet råd for hva som er et sunt kosthold.


Her kan du lese mer om disse rådene:. Men hva mener de egentlig med ‘om dagen’? Kan man spise epler og slå seg til ro med at man da har dekket kroppens behov for frukt og grønt? Kurs og erfaringsutveksling for pasienter ved avdeling for hjerneslag. Ha et variert kosthold med mye grønnsaker, frukt og bær, grove kornprodukter og fisk, og begrensede mengder bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, salt og sukker.


Velg matvarer med begrensede mengder mettet fett, sukker og salt. Se etter Nøkkelhullet når du handler. Det gjør det enklere å sette sammen et sunt , variert og godt kosthold. Hvordan dekke et økt proteinbehov.


Et variert og sunt kosthold bidrar til at du får næringsstoffene du trenger og reduserer risiko for livsstilssykdommer. For å opprettholde vekttapet og ta godt vare på helsen, anbefales at du følger Helsedirektoratets nøkkelråd for et sunt kosthold. Halvparten bør være grønnsaker. Dette er nettsiden til 4H-matskole.


Den er ment til å fungere som et hjelpemiddel til dem som skal arrangere 4H-matskole. Du trenger verken å følge strenge dietter eller harde treningsprogrammer. Det viktigste er hva du gjør i det daglige.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg