torsdag 7. november 2019

Verdens beste ribbe

Verdens beste ribbe

Slik lager du juleribbe med sprø svor og tradisjonell ribbesmak. Fra den norske bonden. Alt av oppskrifter finner du her. Så godt som halve Norges befolkning spiser ribbe på julaften. Hvis du følger disse enkle stegene, vil julemiddagen være reddet i år også.


Verdens beste ribbe

VERDENS BESTE RIBBE heiaespen Det er med ribbe som med det meste annet her i livet. Gi det litt ekstra tid og kjærlighet og resultatet blir så uendelig mye bedre. Ekstremt saftig kjøtt og svor så porøs at selv de tannløse blant oss kan nyte den.


Verdens beste ribbe. Er du nervøs for å lage ribbe på julaften? Følger du denne oppskriften garanterer vi mørt og saftig svinekjøtt, og ikke minst sprø svor! I disse førjulstider er det et mylder av oppskrifter på “ verdens beste ribbe ” og “sprø-svor-garantier”.


Verdens beste ribbe

I dag er dagen for å dele oppskriften på den beste sausen jeg vet om. Og den passer ypperlig til både kalkun og ribbe ! Denne har jeg fått så mye skryt for at det nesten blir for mye av det gode, – den beste sausen jeg har smakt osv. Kolonihagen Tynnribbe, som gjør det sterkt både hos VG og Dagbladet. I Dagbladet er den testvinner, da den får en sekser på terningen. Testpanelet der roser ribba for dens perfekte svor, duft, fine lag med fett og saftige kjøtt som smaker utmerket.


En garantert svor og saftig ribbe , og en rødkål det vil snakkes om i lang ti og best av alt tilfredstillelsen av å lage et outstanding måltid på selve julaften. Se tips for å få den beste ribba med sprø svor og hvor mye ribbe du bør beregne per person. Se video og bilder som viser trinn for trinn. Linker til oppskrifter på tilbehør. Andreas Viestads to beste ribbeoppskrifter: Klassisk juleribbe og ribbe med asiatisk tvist.


Dropp billigribba For Brimi er kvalitet viktig, og han mener det er et hån mot norsk landbruk å selge. Hellstrøms perfekte ribbe Dette er mesterkokk Eyvind Hellstrøms oppskrift på ribbe. Oppskriften er like enkel som den er genial. Sørg for at svoren er ordentlig rutet. Bruk gjerne en skarp kniv og gå over snittene.


Skjær godt ned til kjøttet, men ikke i det. Gni ribben godt med salt og pepper, legg med svoren ned i en langpanne, dekk med plast og la ligge i kjøleskapet i 2-døgn. For aller best resultat, både når det kommer til tilberedelse og smak, er det lurt å velge tynneribbe. Den har jevn tykkelse over det hele og er derfor lettere å steke jevnt, samt at fettet gjør kjøttet både smaksrikt og saftig.


Verdens beste ribbe

Du trenger egentlig bare en kålrabi eller kålrot for å lage kålrabistappe, men her får du triksene som løfter smaken og gjør dette til verdens beste kålrabistappe: Kraftkost. Bruk sjyen som ligger i bunnen av pinnekjøttgryta, eller ribbefettet fra svineribben, i kålrabistappen. Det trengs ikke mye, men her ligger det veldig mye god smak. Juberg selv spiser ribbe av Hampshiregris på juleaften. For en trønder som Juberg er det et ekstra argument.


Julemat er mer enn bare ribbe. Det er ikke mange norske hjem uten ribbe i løpet av jula, og det store samtaleemnet er om svoren er like sprø som i fjor. Under finner du noen lure knep for å få den beste ribba. Her blir ikke fettet kokt, som du gjør når den blir dampet. Har du en ribbe på ca 3-kilo.


Hvilken type ribbe velger du? Enten du serverer ribbe på julaften eller i romjulen, ønsker man alltid å få sprø svor. Det beste tipset er ifølge Lene Kristiansen, ferskvaresjef hos MENY Rona og medlem av MENY-Lauget, å gå for en ribbe med godt fettlag.


Den gir mye mer smak enn en mager ribbe , og gjør det enklere å få sprø svor. Her viser vi deg hvordan du enkelt kan lage en kjempegod saus til ribbe. Dette er en saus med masse herlig smak, perfekt til juleribbe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg