onsdag 13. november 2019

Vaksine barn

Vaksine barn

Foreldreinformasjon om vaksine mot meslinger, kusma og røde hunder (MMR),(oversettelse til åtte språk) 23. Helsestasjonen og skolehelsetjenesten skal informere om og tilby barnevaksinasjonsprogrammet til alle barn til og med grunnskolealder. Barn med mor eller far fra land med høy forekomst av tuberkulose, får tilbud om vaksine mot tuberkulose. Oppfriskningsvaksine for voksne Ikke alle vaksiner i barnevaksinasjonsprogrammet gir beskyttelse livet ut.


Vaksine barn

Det nasjonale vaksinasjonsprogrammet er utviklet for å beskytte barn mot infeksjonssykdommer i Norge, men på reiser kan man ofte utsettes for helt andre sykdommer. I denne veiledningen finner du informasjon om hvordan du beskytter barn på reise. Snakk med lege eller vaksinatør for å få hjelp til å beskytte barna dine.


Spiller det noen rolle hvilken vaksine det gjelder? Noen, men ikke alle, vaksiner inneholder levende bakterier eller virus som er svekket. Enkelte barn kan ikke få slike vaksiner.


Dette gjelder en liten gruppe barn som har sykdom som gir nedsatt immunforsvar eller som bruker medisiner som svekker immunforsvaret. Flere land anbefaler influensavaksine til friske barn , bl. USA, Canada, Australia, og i flere europeiske land. BCG- vaksine til barn i definerte risikogrupper. Les mer om vaksiner for både barn og voksne, bivirkninger og vaksinetjenesten.


Vaksiner beskytter mot smittsomme sykdommer. Men ikke alle vaksiner du får som barn , gir beskyttelse livet ut. For noen vaksiner trengs det gjentatte oppfriskningsdoser i voksen alder for å opprettholde beskyttelsen mot de aktuelle sykdommene.


Vaksine barn

Humant papillomavirus – doser (HPV- vaksine ) 10. BCG-vaksinasjon tilbys barn i definerte risikogrupper som dose ved ukers alder. Logg inn på vaksinetjenesten på helsenorge. Du kan også skrive ut et vaksinasjonskort på norsk og engelsk. Få informasjon om vaksiner for barn , voksne og reisende.


Sjekk hvilke vaksiner som anbefales for reisemålet ditt. Barn under mnd kan ta en drikkevaksine mot Rotavirus, en sykdom som kan gi alvorlig magesyke. Alle barn over ett år skal ha hepatitt A- vaksine. Barn over år skal stort sett ha de samme vaksinene som voksne. For en del sykdommer er det faktisk større risiko for at barn smittes.


Vaksine barn

Ved flyging er trykkproblemer i mellomøret vanlig. Hvert år er det beregnet at det forekommer 4millioner tilfeller med denguevirusinfeksjon på verdensbasis. Av disse utvikler ca. Sykdommen forekommer hyppig i Sør- og Mellom-Amerika, Sydøst Asia og på Stillehavsøyene.


Pris: Kr 20- for influensa vaksine Kr 42- for lungebetennelse (Pneumokokk) vaksine. Hvor: Vaksinasjonskontoret holder til i 1. Skien Helsehus i Ulefossveien 51. Her kan du lese om programmet for vaksinering av barn i Norge.


Mange foreldre tenker mye på de bivirkningene deres barn kan få av forskjellige vaksiner, og lurer dermed på om de i det hele tatt skal la sine barn vaksineres.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg