mandag 18. november 2019

Normal kroppstemperatur barn

Normal kroppstemperatur barn

Presise og raske termometer for måling av feber. Normal kroppstemperatur. De fleste tenker på en normal kroppstemperatur som en en oral temperatur (målt i munnen) på ° C. Dette er et gjennomsnitt av normale kroppstemperaturer.


Din normale temperatur kan faktisk være ° C eller mer over eller under dette. Man går ut ifra at eldre personer på generelt nivå har et lavere kroppstemperatur enn yngre personer (4). Hos barn finnes det friske barn som kan ha en kroppstemperatur over °C (opptil 3°C) (7), særlig når det dreier seg om fysisk aktive barn i småbarnsalderen som måles sent på ettermiddagen etter aktiviteten (7).


Kroppstemperatur hos barn. Er 3grader normalt på barn ? Hvis barnet ditt ikke har noen kjent sykdom og ellers virker i fin form, er sannsynligvis en måling av kroppstemperaturen på 3ikke uttrykk for at noe er galt. Denna text gäller även barn. Hos alla människor varierar kroppstemperaturen över dygnet.


Feber er forhøyet kroppstemperatur som følge av sykdom. Den normale kroppstemperaturen er vanligvis cirka °C. Temperaturen varierer noen tideler av en grad opp og ned i løpet av et døgn. En så stor variasjon som 3til 3grader celsius har vært angitt å kunne være normalt.


Hur hög din kroppstemperatur blir vid feber kan variera beroende på vilken kroppstemperatur du har när du är frisk. Ett tydligt mått för feber är att du känner dig sjuk i kombination med att din kroppstemperatur ökar minst en grad från din normala kroppstemperatur. Feber hos barn Hva skal jeg være oppmerksom på? Små barn har et temperatursenter som ikke er helt utviklet. Det betyr at et barns temperatur kan svinge raskt, både opp og ned.


Det betyr også at barnets temperatur blir veldig påvirket av omgivelsenes temperatur. For hva er høy feber, og hva er forskjellen på når små barn har feber og når større barn har feber? En vanlig regel for foreldre er at man oppsøker lege dersom barnet har hatt feber over tre dager, men det vesentlige er alltid barnets allmenntilstand. Når små barn har feber er allmenntilstanden langt viktigere enn selve temperaturen.


Barn kan fort kjennes varme ut, og det er derfor viktig å måle temperaturen hos barn for å følge med på om barnet har feber eller ikke. Det hender at dosen må være 2½ tablett eller mer daglig. Det kan ta måneder eller år før man føler seg bedre, og det kan ta ett år eller mer før temperaturen er normal. Den laveste normale kjernetemperatur finner man omtrent klokken om morgenen. Under hardt muskelarbeid kan temperaturen inne i de arbeidende musklene bli så høy som opptil °C.


Det letter avlastingen av oksygen fra blodet. Unntakene er enkelte barn som kan få feberkramper, noe vi kommer tilbake til. Dersom du går lenge med feber, eller har høy feber, bør du kontakte lege for å få en formening om hva dette skyldes.


De vanligste symptomene på feber hos voksne er hodepine, kuldefornemmelse, samt ledd- og muskelsmerter. Hva er en normal temperatur for en voksen? Det er viktig at man kan kjenne igjen barnet mentalt. Litt større barn skal bruke de lydene og ordene som er normale i forhold til alder og situasjon.


Et sykt barn kan gjerne sove, men da vet man ikke om barnet sover eller er i koma.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg