mandag 11. november 2019

Kjønnssykdommer liste

Kjønnssykdommer liste

Kjønnssykdommer er seksuelt overførbare sykdommer som smitter ved sex og munnsex. Du kan minske risikoen for å få kjønnssykdommer ved å bruke kondom. Blant menn som har sex med menn (msm) er smittepresset for enkelte kjønnssykdommer større enn i den allmenne befolkningen.


Seksuelt aktive msm anbefales derfor i tillegg å ta en full undersøkelse for alle kjønnssykdommer årlig, og hyppigere undersøkelser dersom en har flere partnere. Symptomer på kjønnssykdommer. De tre mest vanlige kjønnsykdommene i Norge gir ofte ingen symptomer. I dag er betegnelsen seksuelt overførbare infeksjoner mest brukt i fagmiljøene. Her er tegnene du bør være obs på!


Men alt i alt, er denne tankegangen delvis sann. Ikke bare kan kjønnssykdommer spres til andre deler av kroppen, men de er også forårsaker av forskjellige typer mikroorganismer. En betydelig del av kjente kjønnssykdommer er forårsaket av bakterier, mens noen andre er forårsaket av virus.


En seksuelt overførbar infeksjon (SOI) er en infeksjon der smittematerialet kan overføres ved seksuell kontakt. Tidligere kalt seksuelt overførbare sykdommer, kjønnssykdomer eller veneriske sykdommer. Slik blir man testet for kjønnssykdommer. Har man symptomer på kjønnssykdommer - eller seksuelt overførbare sykdommer som det mer korrekt heter, må man snarlig teste seg.


Skal man teste seg for klamydia, mycoplasma og gonoré, gjøres det ved urinprøve for menn, og penselprøve i skjeden hos kvinner. Denne bakterien trives på slimhinner i kjønnsorganer, urinveier og endetarm, og kan føre til betennelse i disse organene. Utdypende artikkel: kjønnssykdommer. I Alle-4-Pakken får du en test for hhv.


Dette er noen av de mest utbredte kjønnssykdommer i Norge. Klamydia, Herpes, Gonore og Syfilis. Vi anbefaler alle seksuelt aktive personer, utenfor faste parforhol disse testene, som lar deg screene regelmessig for flere bakterielle og virale infeksjoner.


Tre av dem har som oftest klare symptomer - herpes, kjønnsvorter og gonoré, mens klamydia kan være vanskeligere å oppdage. I Norge blir i gjennomsnitt mennesker smittet med klamydia hver dag. Dette skyldes mangel på merkbare symptomer, utbredt ubeskyttet sex og motvilje mot å søke behandling. Vi er stolte over å liste akronym av VDRL i den største databasen av forkortelser og akronymer. Hiv og seksuelt overførbare sykdommer.


Her finner du informasjon, råd og nyheter om hiv og andre seksuelt overførbare infeksjoner ( kjønnssykdommer ). Hva slags informasjon MSIS kan innhente avhenger av hvilken gruppe sykdommen tilhører. Liste over kjønnssykdommer 24. Ofte vil seksuelt overførbare infeksjoner omtales som “ kjønnssykdommer ”, men fordi infeksjonene kan forekomme andre steder enn på og rundt kjønnsorganet har vi valgt å kalle det seksuelt overførbare infeksjoner. Dersom man har oralsex eller analsex kan man også bli smittet med en infeksjon. Nevrologiske sykdommer omfatter et vidt spekter av tilstander, mange av dem alvorlige og til dels invalidiserende.


Noen av sykdommene er relativt vanlige, slik som migrene og andre former for hodepine, mens andre er svært sjeldne og kun forekommer hos noen få pasienter per år i Norge. Er du helse­personell? Ved å oppgi dette kan du få bedre tilpasset innhold etter om du har formell helsefaglig kompetanse eller ikke. I tillegg til sengeområde med senger har vi poliklinikk for hud- og kjønnssykdommer og lysbehandling. Se liste over alle avdelinger på St.


Lese mer: - en liste med aktuell litteratur og nettsider til temaet, enten det er du som vil tilegne deg mer kunnskap om temaet, eller det er elevene som vil vite mer. En samlet liste over nettsteder som omhandler ungdom og seksualitet finner du bakerst i permen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg