onsdag 6. november 2019

Utslett bak øret

Et utslett som påvirker øret regionen, sjelden vil være forskjellig fra normal hud utslett. Det kan være flekker, støt eller blemmer kornete. Fargen på huden bak øret blir mer rosa og rødt, og området av utslett kan også bli betent. Klør litt, men er ikke vondt.


Tok en allergitablett uten at det ser noe bedre ut, og nå har det begynt å komme bak det andre øret også. Når du ser et rødt utslett bak øret , er ofte eksem den første synderen som skal vurderes. Også kjent som atopisk dermatitt, dette er en kronisk tilstand som gjør at huden din blir tørr, kløende, rød og sprukket.


Det er en lang rekke ulike årsaker. Det første man må gjøre er å få avklart en sikker diagnose for å gi råd om behandling. Hvis det er ingen smerter eller problemer, er det voks på innsiden av øret fine.


Bare fjerne voks som jobber seg til det ytre øret og la resten til å gjøre sin jobb med å fange skitt og uønskede elementer fra å komme inn i ørekanalen. Så vidt jeg forsto på svarene, var imidlertyid lymfeknuter relativt myke og bevegelige når man trykker på dem. Jeg kan imidlertid bevege huden over kulen (mens kulen virker å sitte fast i beinet bak øret ). Min kul er har ca. Mastoiditt - betennelse bak øret.


Betennelse i ørebensknuten kalles mastoiditt. Bak øret og på halsen ligger det mange lymfeknuter. Noen ganger varer den i opptil ca sekunder, men aldri lenger. De blir av og til større i forbindelse med en infeksjon, det være seg luftveisinfeksjon, sårinfeksjon eller annen type infeksjon. Lymfeknutene på halsen og bak øret blir større hvis barnet har eller har hatt en infeksjon i ørene, munnen eller halsen.


Utslett kan utløses av flere sykdommer eller ytre påvirkninger. Brukte hårspray før, ikke så mye nå. Jeg har et slags utslett bak ørene, med håret. Bor bak et skjermbrett i en kor.


Klassen vr Karakterene forteller gjerne rett til publikum om hendelser og begivenheter. Persantin Retard Boehringer Ingelheim - Felleskatalogen Hud: Utslett. Initialt kløe og tyngdefølelse fra affisert øre.


Etter hvert smerter og ofte sekresjon eller puss. Smertene forverres ved drag i aurikkelen eller trykk over tragus. Ved otoskopi ses huden i øregangen kraftig rød og hoven. Av og til går infeksjonen over på trommehinnen og gir samtidig myringitt. Eventuelt feber og sykdomsfølelse.


Supplerende undersøkelser. Streptokokk A antigen hurtigtester (Strep-test). Anbefales bare brukt ved kliniske tvilstilfeller.


Har like god spesifisitet som dyrkning, men noelavere sensitivitet (rundt ) Ved klinisk sannsynlig virusinfeksjon kan positiv test være villedende, fordi 10– av befolkningen har streptokokker i svelgets normalflora. Når smitten kommer inn i øret , blir det hovent, tett og smertefullt. Væsken i øret er slim som bygger seg opp bak trommehinnen. Dette gjør det vanskelig for barnet å høre, og det gjør vondt.


En rift i trommehinnen vil normalt gro av seg selv i løpet av noen dager. Seboreisk eksem (dermatitt) er et skjellende kronisk eksem som oftest rammer hudområder med mange talgkjertler som for eksempel hodebunn, ører , øyebryn, rundt nesevingene, øyelokksranden, over brystbeinet, mellom skuldrene og i folder i huden under armene, i lysken eller i navlen. Les mer hos Apotek 1. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg