mandag 18. november 2019

Uke 21 gravid

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


For noen kan det kjennes som tiden går langsomt, mens andre nesten ikke kan tro at halve svangerskapet er tilbakelagt. Bruk dagene lurt, og vit at barnets trivsel er avhengig av hvordan du har det.

Som partner skal du vite at din omsorg og kjærlighet er viktig for både henne og babyen i magen. Du er nå over halvveis i svangerskapet og kan etter hvert kjenne bevegelser utenpå magen. Gravid uke til 26.


Fosteret har både våkne perioder og søvnperioder. Babyen kjenner igjen stemmen din og kjæresten din når den kommer ut, og de kan faktisk skille på deg og fremmede helt fra starten. Når du er gravid i uke har barnet følelse og begynner å kjenne smaker.


Urinveisinfeksjon er ganske vanlig i svangerskapet.

Forekomsten er høyere blant gravide enn hos kvinner ellers. Hos gravide skjer det også oftere at infeksjonen sprer seg fra urinblæren til nyrebekkenet, noe som gir en alvorligere betennelse. Av denne grunn er det viktig å behandle urinveisinfeksjoner som oppstår i svangerskapet. Det kan reagere ved skarpt lys eller høye lyder. Noen gravide kjenner dette tydelig hvis de for eksempel legger seg i solen med magen bar eller hører på høy musikk.


Jordmor og gynekolog har svart på spørsmål om uke : Kynnere i uke : Er det jeg opplevde normalt eller bør jeg oppsøke lege? Følg graviditeten uke for uke. Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp. Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet. Du er nå kommet i svangerskapsuke , det betyr at ditt foster er uker gammel.


Hør etter en litt raskere rytme – barnets hjerterytme ligger på 120–1slag i minuttet, omtrent dobbelt så raskt som dine egne. Håret vokser, og nå er øyebrynene på plass. Barnets hode har vokst tre mm i diameter siden forrige uke. Tarmene har utviklet seg slik at barnet kan ta opp næring fra fostervannet det svelger.


Selv om det først og fremst er morkaken som forsyner barnet med mat, passerer en del av maten også gjennom tarmene og ned til tykktarmen.

Barnets første avføring, som kalles mekonium, begynner. Nå er alle organer dannes, men det vil ta mange uker før de kommer av alder og begynne drift. Det har vært ca centimeter lang,. På dette tidspunktet kan kroppsvekten din ha økt med tre til seks kilo, og magen er naturlig nok synlig større.


Forrige gang tenkte jeg at det MÅ være løgn at man kan være gravid uten masse småplager, for selv uten bekkenløsning, ekstremkvalme og diverse, så er det jo mye som skjer med kroppen. Les også: NEI-MAT FOR GRAVIDE. Denne uken passerer første uken i andre halvdelen av svangerskapet. Her er det spesielt viktig med sirkulasjonsbevegelser støtt og stadig ettersom visse deler av kroppen din kan være ømme og hovne. Dette gjelder spesielt fingre, legger og føtter.


Jeg har lyst til å oppdatere dere uke for uke i dette svangerskapet, eller i hvert fall vil jeg prøve å få det til hver uke #128578; Forrige gang gjorde jeg det ikke fordi jeg var bekymret for at alle de som ikke er gravide eller overhodet ikke er interessert, skulle bli lei. Uke begynner mandag 18. Se det aktuelle ukenummeret og oversett mellom ukenumre og datoer på Ukenr.


Lepper, øyelokk og øyenbryn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg