torsdag 7. november 2019

Tips til barnedåp

Velkommen til Kensaq. Finn tips til barnedåp i dag! Kunst – et flott bilde, en skulptur eller noe annet barnet kan ha glede av langt inn i voksenlivet.


Om du bestiller mat blir det stort sett levert alt for mye mat, så ikke bestill til fullt antall. Er dere stykker bestiller du kanskje til personer. Ta også hensyn til at barn spiser mindre, så kanskje barn går som en vanlig voksen (avhengig av alder).

Du må huske å handle inn mat og drikke til selskapet. Mange ønsker en stor feiring hvor de leier et lokale og bestiller mat. Da kan du bruke mye tid på detaljer som bordkort, pynt og blomster i tiden før selskapet. Velger du å feire hjemme kan du kose deg med borddekking, pynting og prøve ut ulike løsninger på forhånd.


Syv små dikt til barnedåp og navnedag Nedenfor finner du syv små og vakre undringsdikt om det lille barnet, skrevet av noen av våre fremste diktere: Gro Dahle, Kolbein Falkei André Bjerke og Zinken Hopp. Vår nettbutikk bruker cookies slik at du får en bedre kjøpsopplevelse og vi kan yte deg bedre service. Vi bruker cookies hovedsaklig til å lagre innloggingsdetaljer og huske hva du har puttet i handlekurven din.


Les også: tips til den første tiden med den nyfødte. Og det er mye å huske på når du skal planlegge en barnedåp.

Først må barnets navn være på plass, og deretter må det skaffes dåpskjole. Foreldrene må også tenke gjennom hvem de ønsker som faddere og når og hvor barnet skal døpes, sier hun. Vi kan lage dem både morsomme og seriøse – alt etter hvilken stemning du ønsker å fremme.


Vi selger også ferdige taler i nettbutikken, slik at du har noe å ta utgangspunkt i når du skal lage din egen tale. Et tips kan være å inkludere en personlig hilsen på kortet, slik som på bildet. Skriv den i bestillingsskjemaet, eller gjør den for hånd når gaven kommer i posten. Vil du skrive for hån sender du gaven i posten til deg selv.


Du kan også kjøpe gaven på et av våre kontorer. Da får du dåpsgaven med deg med det samme. Et godt tips er å begynne planleggingen 2-måneder før man ønsker å ha dåpen.


Dersom man vil ha navnefest må man beregne litt lenger ti siden dette ikke foregår så ofte. En annen ting som spiller inn er om man vil ha dåpen på en spesiell dato. Noen datoer er mer populære enn andre, som for eksempel rundt høytider og ferier. På denne dekkingen har jeg valgt å bruke en lys rosa bordløper med sølvprikker, rosa servietter, rosa roseblader, søte dåpslys tåteflasker og barnevogner. Rosa rangler for å pynte løperen, små babyfigurer som også kan brukes som kaketopper.


Som bordkort valgte jeg å bruke søte barnevogner som passer godt til barnedåp. Skal i barnedåp neste helg, og kjæresten min er fadder. Og vi trenger veeeeldig tips til hva vi kan gi den lille gutten :) Noen som har?


Dåpssanger høyner stemningen.

Er dere en sangglad familie, så er det veldig koselig å synge sammen. Sanger til barnedåp kan være vanlige allsanger, en dåpssang du har skrevet selv eller en sang du har fått skrevet på bestilling. Er du på utkikk etter en dåpsgave, og trenger et godt gavetips? Da har du kommet til riktig sted!


Her har vi samlet flotte tips til gaver til dåpen i alle prisklasser, og som kan passe til både gutt og jente. Sitater til bruk ved fødsel, dåp og navnedag. Nyttig for deg som skal holde tale eller skrive en koselig hilsen til den lille eller foreldrene.


Her finner du en rekke tradisjonelle og noen litt mer originale forslag til dåpsgaver. Enten du er bedt som gjest i dåp eller har en baby som skal døpes eller ha navnefest, finner du mange gode forslag til hva du kan handle i gave eller ønske at barnet får i gave. Reitans tips : Her har jeg ingen undersøkelser å støtte meg mot, men mitt inntrykk er at gavehysteriet ikke har nådd barnedåpen med like stor kraft som for eksempel konfirmasjonen. Faddere og nær familie spanderer kanskje noe mer enn andre gjester på gaven, men igjen avhenger dette av flere faktorer og ikke minst økonomiske. Heldigvis er det noen som elsker å planlegge dåp og fest, sånne som meg, så her får du mine beste tips ! Når man har bestemt seg for å døpe den nyfødte, må dåpen planlegges.


Barnedåp som ble rene dåpsmarerittet. Fastsett dåpsdatoen i god tid i samarbeid med menigheten, og tenk igjennom hvordan dere ønsker at dagen skal være.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg