torsdag 21. november 2019

Kjønnsvorter

Nå kan du bestille produkt fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg med rask og enkel frakt! Bestill fra Vitusapotek på nett. Her kan du bestille klargjøring. Finn informasjon om din resept her!

Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag! Du kan ha bare én vorte eller mange.


Kjønnsvorter smitter ved sex, men kan også spres ved smitte på fingrene. Det fins over 2typer av HPV, men ikke alle typene gir vorter.

Særlig blant yngre aldersgrupper er kjønnsvorter vanlig, og forekomsten er stadig økende. Ikke alle kjønnsvorter er like enkle å se. Innvendige kjønnsvorter oppdages vanligvis med en undersøkelse (gynekologisk undersøkelse eller rektoskopi).


Selv de mest usynlige variantene av kjønnsvorter kan være plagsomme. Til vanlig klør ikke kjønnsvorter , men det er likevel noe som forekommer fra tid til annen. Om man opplever at kjønnsvorter klør, er det mulighet at det kan være andre ting som er den egentlige årsaken til kløen.


Noen muligheter kan være skjedekatarr utløst av sopp, bakteriell vaginose eller urinrørskatarr. Slik smitter kjønnsvorter. For å få kjønnsvorter må du først ha blitt smittet med et vortevirus.


Viruset kalles HPV. Alle behandlingsformer har derfor en ikke ubetydelig tilbakefallsprosent. På den annen side, spontan helbredelse av vorter er også vanlig. Det arbeides med å utvikle en vaksine som skal beskytte mot å få kjønnsvorter. Jeg har hatt mye kjønnsvorter , både utenpå og innvendig.


Var helt grusomt, hater det! Prøvde alt for å bli kvitt det.

Søkte på nettet at å blande epleeddik (som selges på matbutikken) hjelper, tok en spisekje i et glass med vann tre ganger til dagen å det hjalp en liten del, men smaker grusomt. Vorter er et problem for mange og barn er spesielt utsatt. Vortene i seg selv er ikke farlige, men kan være både vonde og sjenerende.


Med nokså enkle midler kan vorter ofte fjernes hjemme. Smitte er svært utbredt i befolkningen. De fleste smittes de første årene etter seksualdebut. Mange har infeksjonen i huden uten at de har synlige vorter. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt.


Begge typer kjønnsvorter har en tendens til å komme igjen, idet virus gjemmer seg i de nedre lagene av slimhinnen. Helsenorge har kvalitetssikret informasjon om helse, sykdom og rettigheter, og digitale tjenester som bytt fastlege, e-resepter og kjernejournal.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg