tirsdag 12. november 2019

Grønn diare

Grønn diare

Diaré Hva er diaré? Grønn avføring er vanlig hos spebarn. Hos voksne personer forekommer det også, men sjeldnere og er gjerne et tegn på irritabel tykktarm. Det kan være stress, endret bakterieflora mm og trenger ikke ha noe med kostholdet ditt eller noe du har spist eller drukket.


Gallen skilles ut i urinen og vil heller ikke gi slik misfarging av avføring. Sporadiske grønne avføring er vanligvis ikke en grunn til bekymring, og er mest sannsynlig forårsaket av fordøyelseskanal opprørt. Hvis grønn avføring er tilstede ofte, er en tur til en lege berettiget. Tarm lidelser som forårsaker avføring å reise gjennom fordøyelsessystemet raskt noen ganger føre til grønne. Kraftig diarésykdom som følge av antibiotikabehandling forekommer nesten bare i sykehus.


Hvis du ikke har blitt bedre, og fortsatt har grønn avføring, diare og hodepine nå etter det er gått nesten en uke, er det lurt å ta kontakt med fastlegen for å bli undersøkt. Den største faren ved diaré er væsketap og uttørring siden tarmen ikke klarer å suge opp vann og salter som kroppen trenger. Ved matforgiftning får man ofte magesmerter og oppkast i tillegg til diaré.


Grønn diare

Spise mye grønne grønnsaker eller mye av matvarer som inneholder grønn mat fargestoffer forårsaker grønn avføring. I mat-relaterte grønn avføring, er når perpetrating matvarer elimineres fra tarmen, avføring tilbake til en normal farge. Kosttilskudd Inntak av store mengder kosttilskudd kan snu avføringen grønn. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. ForuFinnes det virkelig folk som naver,.


Det kan også tyde på en irritert tykktarm eller endret bakterieflora. Er avføringen grønn og løs samtidig som du har feber og magesmerter, bør du kontakte lege. Husk også at antibiotikakurer kan forstyrre balansen med tarmbakteriene, så drikk melkeprodukter med god bakteriekultur etter en slik kur. Det er vanlig å skille mellom akutt diaré, som oppstår plutselig og går fort over, og kronisk diaré.


Grønn diare

Brystbarnets avføring sier mye om hvor godt ammingen fungerer. De første dagene er den seig, svart og uten lukt. Innen en uke blir den løs, sennepsgul og med en frisk og syrlig, ikke ubehagelig lukt, når melken er skikkelig i gang. Spis mye grønnsaker eller grønn fargestoff.


Ofte vil barnet også kaste opp og ha feber. Tarmens opptak av vann kan også forstyrres av forskjellige ting. Barn kan ha tynn avføring uten at det av den grunn er snakk om diaré. Med diare menes minst vanntynne avføringer i døgnet. Det viktigste du kan gjøre for å forebygge dehydrering, er å gi barnet rikelig med drikke straks barnet får diaré.


Grønn diare

Det behøver ikke være mye oppkast, heller ikke magesmerter eller feber. Det er mange variasjoner, men det klassiske er at det starter med oppkast, sier Døllner. Rotavirus er svært smittsomt, og barn mellom tre måneder og tre år er mest utsatt for å bli syke. Mage- og tarmsykdommer rammer ofte hos hundene våre.


Her ser du symptomene, og hva du som hundeeier kan gjøre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg