tirsdag 19. november 2019

Revmatisme sykdommer

Spennende utvalg til deg og dit hjem. Norges beste prisgaranti hos Select. Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt. Det finnes over 2forskjellige revmatiske diagnoser.


De utløsende årsakene til bindevevssykdommene er fortsatt ukjente.

Revmatisk sykdom omfatter både sykdommer som er lokalisert til ett eller noen få områder av kroppen, og sykdommer som skyldes en sykdom i hele organismen (en systemsykdom). Symptomene ved revmatisk sykdom domineres av smerte og ubehag fra muskel- og skjelettsystemet. Uttrykket revmatisme beskriver smerter i bevegelsesapparatet. Flere hundre tusen nordmenn har en revmatisk diagnose. Sykdommene er ofte kroniske.


De revmatiske sykdommene rammer ledd og leddbån muskulatur og knokler. Skjemaet legger ved informasjon om din datamaskin.

Dette er kun teknisk informasjon med tanke på support, og kan ikke spores tilbake til deg som person. Leddsmerte kan omfatte få eller mange led være ny-oppstått eller kronisk. Mange er plaget av smerter, spesielt i led mens for andre er det utmattelse som er mest utpreget. Revmatiske smerter i ledd forekommer med- eller uten samtidig leddhevelse. Senteret er lokalisert ved Diakonhjemmet sykehus i Oslo og har som hovedoppgave å samle, utvikle og formidle kunnskap om rehabilitering for mennesker med revmatiske sykdommer.


I tillegg til utvikling og drift av en rekke fagutviklings- og forskningsprosjekter bistår enheten også med veiledning, kurs og undervisning. Ordet gikt kommer antagelig fra latin gutta (dråpe) og rheuma (i revmatisme ) fra gresk rheo, noe som renner. Opprinnelig trodde man at onde vesker dryppet som dråper (guttae) fra hjernen til muskler og ledd og ga hevelse og smerter, eller at kroppsvesker rant gale veier i kroppen. Bente Jakobsen (Nasjonal kompetansetjeneste for svangerskap og revmatiske sykdommer ) Årsrapporter.


De nasjonale kompetansetjenestene i Norge rapporterer årlig til Helse- og omsorgsdepartementet. Revmatisme er en samlebetegnelse på mer enn 2ulike sykdommer. Tilstanden er ikke alltid like lett å diagnostisere, siden symptomene kan være diffuse og variere mye. Man vet ikke hva fibromyalgi eksakt skyldes, men man tror at flere faktorer, som stress, et tidligere psykisk eller fysisk traume, eller en infeksjon, som sluttresultat gir plagene ved at hjernens oppfattelse av smertefølelse endres.


Symptomene fra lupus er meget varierte og kan lett medføre at den blir forvekslet med andre revmatiske sykdommer. Rødlig utslett på kinnene med sommerfugl form er vanlig, sammen med mange andre utslett. Håravfall er vanlig ved aktiv sykdom.

De fleste med lupus merker verking og smerter i kroppen. Finn råd om graviditet, fødsel, familieliv og trening når du har en revmatisk sykdom. Muskelsykdommer er en gruppe sykdommer som fører til svekket muskelstyrke og redusert fysisk funksjon gjennom skade på muskelcellene. Gruppen består av ulike tilstander som skilles ved forskjellige symptomer, undersøkelsesfunn, behandling og prognose.


Av: Hanne Baust Staurset, lege. Hva er revmatiske sykdommer ? Leddgikt Leddgikt – den vanligste revmatiske sykdommen Hvor vanlig er leddgikt? Revmatoid artritt, RA, kalles også leddgikt da det først og fremst er leddene som rammes i Norge. De vanligste revmatiske sykdommene er muskel- og skjelettsykdommer. De er karakterisert ved smerte og nedsatt bevegelse og funksjon i ett eller flere områder i muskel- skjelettsystemet.


Noen personer med revmatisme holder plagene i sjakk med sunt kosthold og mosjon. Andre har stort utbytte av fysioterapi og andre manuelle behandlingsformer, mens mange er avhengige av ulike medisiner for å komme gjennom hverdagen. Per i dag finnes det over 2forskjellige revmatisme diagnoser, ifølge Norsk Revmatikerforbund.


Bryhn, indremedisiner og fast ekspert hos Lommelegen. Autoimmune sykdommer. Histaminene i svinekjøtt kalles sutotoksiner, grise-gift.


Sjøgrens sykdoms mest karakteristiske symptomer innebærer dermed tørr munn og tørre øyne. Disse toksinene klarer ikke kroppen å skille ut via nyre, lever og mil, men må sette inn immunforsvaret ved å sette i gang sykdommer som halsbetennelser, bihulebetennelser, revmatisme osv. Kroppen vår kommer derfor i et slags alarmberedskap ved inntak av svinekjøtt. Medisin som hemmer kjønnshormon virker mot revmatisme.


Forsker og lege Anita Kåss står bak en medisin som kan behandle leddgikt. Den blokkerer et kjønnshormon som ser ut til å være involvert. Trolig kan den også virke mot andre autoimmune sykdommer.


Som for alle andre revematiske sykdommer står egentrening og tilpassing sentralt. Hyppig drypping av øynene (mer enn gang i timen) motvirker tørre øyne. Munntørrhet avhjelpes på samme måte ved inntak av væske eller ved bruk av tyggegummi, syrlig drops eller lignende.


Er det revmatisme doktor?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg