onsdag 6. november 2019

Indianske navn

Denne stamme gnider majs over hele barnets krop på dag efter fødslen, og giver barnet dets navn , når den første solstråle lander på Jorden. Desuden er der flere indianske stammer, der ikke blot ændrer barnets navn i ungdomsårene, men flere gange i løbet af personens liv. Dette er en liste over populære navn. Indianske som i hvilken folkegruppe da? Navnene varierer en smule fra Peru til Canada, også blant urbefolkningen.


Cuauhtemóc er stilig som meksikansk guttenavn, men neppe det mest praktiske i Norge.

Mange indianere ser tilbake til sine røtter når navngi sine barn. Nedenfor er et utvalg av indiansk navn og deres betydning. Stamme som navnet stammer vises i parentes. Velg et navn som betyr skjønnhet.


Det er egentlig en forkortelse av nadouessioux (huggorm, altså fiender), et navn som opprinnelig ble gitt disse gruppene av deres motstandere ojibwa. Disse nye navnene , fra enten andre amerikanske urfolk eller europeere, er imidlertid også brukt av folkene selv i dag. Catherine Amethyst Swallow.


Ble navnet mitt igjen. Hva er indianske symboler?

Disse symbolene variere basert på avstamning av stammen, selv om stammene som har utviklet seg i nær kontakt eller fra en felles stamfar kan dele motiver. Det heter seg at navn ikke skal være til en belastning for den som bærer navnet. Mulig at en voksen kan få godkjent å bytte navn til Vandrende Gåstokk, men på et barn vil det neppe bli godkjent som navnevalg.


De fikk engelske navn og ble fortalt at alt de hadde vokst opp under hadde med djevelen å gjøre. De skulle glemme sine opprinnelige røtter og på denne måten bli “reddet”. Disse kostskolene har hatt en utrolig ødeleggende effekt på den indianske kulturen og skapte flere generasjoner av indianere som skammet seg over sin opprinnelse.


Jeg har fundet mit indianernavn som jeg vil bære med stolthed! The document has moved here. Halvparten delstatene har indianske navn. I alfabetisk rekkefølge: Acre, Amapá, Ceará, Goiás, Maranhão, Pará, Paraná, Paraíba, Pernambuco, Piauí, Roraima, Sergipe, Tocantins. Listen over byer med indianske navn er endeløs.


Og navnene er gjerne avledet av indianske ord. De fleste smykkene er laget på Navajo reservatet. Ved å kjøpe disse vakre indianske smykkene, støtter man deres kultur, og det er godt å vite at smykket du bærer på deg er autentiske. Noen av smykkene er inspirert av og utformet som indianske smykker. Se på menyen under, jentenavn i alfabetisk rekkefølge kan være nyttig hvis du allerede har en liten idé om hva slags jentenavn du leter etter.


Forklaring: Jentenavnet er en norsk kortform av ulike varianter av Katarina, som kommer (opprinnelig) fra det greske navnet Aikaterine med en noe usikker forklaring som kan være navneinnvielse, begge to eller til og med tortur. Romerne endret betydningen til at navnet stammet fra det greske ordet katharos som betyr ren. Som barn het den kommende siouxhøvdingen Hoppende grevling.

Sittende okse eller Sitting Bull. Faren kalte seg i stedet Hoppende okse. Apasjeindianeren ble kalt Han som gjesper av foreldrene. Det er ofte gamle navn , og mange bruker bibelske navn.


Men så har du de som ønsker å skille seg ut, sier Utne. Da handler det kanskje om sjeldne navn , som de bibelske navnene Esekiel, Josva og Kesia, eller sjeldne bygdenavn som Neri. Neri er et gammelt norrønt navn , som ble brukt mye i Buskerud og Telemark.


Find dit indianernavn. Indtast dit fornavn i nedenstående form sig ugh gange og tryk på Giv mig mit indianernavn. Se om navnet du søger er på vores site.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg