onsdag 20. november 2019

Ultralyd uke 8

Hva vi kan se i uke 8. I løpet av uken begynner fingre, tær og albuer å formes men er vanskelig å se med vaginal ultralyd. Vi kan ane små bevegelser fra armene som stikker ut som små padleårer. Kroppen blir rettere og hodet rundere. Jeg skulle aller helst ventet noen uker til men det lar seg vanskelig gjøre grunnet sommerferien.


Spørsmålet mitt er hva vi egentlig kan forvente og se?

Og om alt ser bra ut med den lille, hva er den prosentvise sjansen for at det går fint til over uk. Jeg er gravid i starten av uke nå, første gang. Noen som har tatt ultralyd allerede i uke ? Jeg vurderer sterkt å bestille meg en time. Jeg var også til tidlig ultralyd i uke (privat). Der var det nok kun snakk om innvendig dessverre, jordmor sa at utvendig på dette tidspunktet ikke var mulig.


Skjønner godt du håper på utvendig, det er noe med det der å ligge å skreve og kose seg med disse bildene samtidig, haha. Ultralyd i uke - 1.

Tenkte at det er en fin uke å gå på ul, da en (om alt er ok) kan regne med å se et bankende hjerte. Jeg hadde ultralyd annenhver uke de første månedene, og gynekologen min sa at det var helt forsvarlig. Men det ble litt dyrt, ja.


Det var noe helt spesielt å se et så lite foster utvikle seg. Jeg så henne i uke , og 12. Uke begynner mandag 17. Se det aktuelle ukenummeret og oversett mellom ukenumre og datoer på Ukenr.


Babyverden har en podcast uke for uke. Under tema vil du for hver uke kunne lese en oppsummering av det som ble sagt i podcasten. Fødselslege Tilde Broch Østborg: Nå ser den lille snart ut som et lite menneske. Dette er tilbud det offentlige helsevesenet gir alle gravide kvinner rundt svangerskaps uke 18.


TRIMESTER (FRA UKE – 28) Dette er en vekst og modningsfase for alle organer og ekstremiteter. Ved undersøkelsen måler vi tilvekst og utfører en anatomisk gjennomgang. Embryoet er seks uker gammelt og i slutten av denne uken er anlegget for de fleste organsystemene dannet. Da slappet jeg litt av og kunne slå meg til ro med at spiren levde.


Armer og ben har vokst mer ut, og skjelettet har begynt å forbene seg. CRL, crown-rump length).

Logg inn for å følge dette. Derfor kan den brukes til å gi hurtig svar på en konkret mistanke om sykdom, eller gi pasientene svar på om noe er galt. Hvor kan jeg få utført ultralyd ? D ultralyd anbefales etter uke 2 da fosteret er mer utviklet, og bildene blir finere. Til dette brukes 2D ultralyd.


Tidlig ultralyd utføres etter uke 7. Våre apparater håndterer 2 3d og 4d. Til målinger brukes alltid 2d funksjonen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg