mandag 25. november 2019

Mental helse norge

Mental helse norge

Vi mener det skal være lov å ha det vanskelig og at mental helse skal være like lett å prate om som fysisk helse. Organisasjonen har ca. Mental Helse arbeider for økt åpenhet, forebygging av. Den har hovedkontor i Skien, driver hjelpetelefon og utgir bladet Sinn og Samfunn.


Mental helse norge

At Mental helse gjør mye bra, politisk sett, for å bedre dagene for de syke, er veldig bra. I dag er flere organisasjoner med. Under Einfrid Halvorsen sin ledelse ble foreningen for alvor en kraft å regne med.


Samme år ble Hjelpetelefonen opprettet som følge innsamlede midler fra Nrk sin årlige TV-aksjon. Psykisk helse handler om tanker og følelser. En god balanse mellom disse gjør det lettere å mestre hverdagen, på godt og vondt.


Helsenorge har kvalitetssikret informasjon om helse , sykdom og rettigheter, og digitale tjenester som bytt fastlege, e-resepter og kjernejournal. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Hælspore, urolige ben, fotsopp, hallux valgus, benhinnebetennelse? Rask levering - dagers åpnet kjøp. Katie er utdannet spesialpedagog og har studert både i Norge og USA.


Hun er engasjert i ulike typer frivillig arbeid på fritiden og har stor kunnskap om hørselsfeltet. Gjennom å etablere plattformer for samarbeid mellom brukere, pårørende, hjelpeapparat og samfunnet, ønsker vi å sikre at alle får sine rettigheter og muligheter ivaretatt. ABC for mental sunnhet oppsummeres i tre budskap: Gjør noe aktivt, gjør noe sammen og gjør noe meningsfylt.


Finn ut mer, test deg selv og få tips! Fem råd for økt livskvalitet og sterkere psykisk helse. Vanene dine påvirker helsa di – den fysiske så vel som den psykiske.


På samme måte som du med små grep kan styrke den fysiske helsa , kan små grep også styrke den psykiske helsa. Fysisk aktivitet fremmer helse , bedrer humøret, gir energi, og reduserer stress. Du kan bidra til at ingen skal leve livet i ensomhet.


Uansett hvor i verden du er kan du bidra, det er morsomt og enkelt og det tar bare minutter, men det gjør en stor forskjell for mennesker over hele Norge. Forskere og eksperter på mental helse har kjempet med dette spørsmålet i hundrevis av år, og selv i dag er linjen mellom normalt og unormalt ofte ganske uskarp. Omfanget av hva som er normalt, er svært.


Men det finnes også mange typer mentale forstyrrelser - tanker, følelser eller atferd som er unormal. Temaside med faktaark og informasjon om psykiske plager og lidelser, og statistikk om psykisk helse i Norge. Omsorgssvikt, mobbing, at foreldrene ruser seg eller blir syke kan gjøre noe med barn og unges psykiske helse.


Mental helse norge

Dagen skal øke kunnskap og åpenhet om psykisk helse , og fremme gode levevaner. Målet er å gjøre det like lett å snakke om vår psykiske helse som vår fysiske. Vi har alle en psykisk helse , og den må vi ivareta.


Pårørende skal bli spurt og oppleve å bli hørt. Derfor arbeider vi for å vise at pårørende er en ressurs og en del av løsningen for den som er syk, og at deres erfaringer skal bli tatt på alvor av helsevesenet og kommunene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg