torsdag 28. november 2019

Hva hjelper mot forkjølelse

Finn hva hjelper mot forkjølelse nå på Kensaq. Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her! Praktisk otoskop for hjemmebruk.


Lar deg lyse og se inn i ørene.

Influensasesongen starter gjerne i begynnelsen av oktober, og når en topp i januar. Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg? Et poeng hva angår luftveisinfeksjoner er å finne ut om det er bakterier eller virus som er årsaken. Er det virus så hjelper det ikke med antibiotika, sier han. Hvordan bli kvitt forkjølelsen ? Selv om det ikke finnes noen behandling for forkjølelse , er det mulig å forebygge og lindre symptomer.


Du tror kanskje du har gjort alt du kan? Ingenting som hjelper. Når det gjelder å forkorte forkjølelsen derimot, er det i bunn og grunn ingenting som hjelper , ifølge leger.

Selv ikke det å spise hvitløk, ta solhatt eller C-vitaminer, selv om du kan bli rådet til å prøve dette. Hjelper C-vitaminsjokk mot forkjølelse ? Når forkjølelsene står i kø, du begynner å føle deg tufs og du absolutt ikke har tid til å bli syk, er det mange som sier at store doser vitamin C (et såkalt C-vitaminsjokk) kan hjelpe. Det er som oftest et virus som er årsaken til disse infeksjonene og det betyr at antibiotika ikke hjelper. Men hvilken behandling kan man få? Og hva hjelper best for hvem?


Les også: Forskjellen på influensa og forkjølelse. Det er vanlig å anbefale paracetamol (Paracet) og ibuprofen (Ibux) mot feber og smerte. Jeg har aldri sett noe forskning som sier at det hjelper mot forkjølelse , men hvis man får i seg noe godt, vil man kanskje føle seg litt bedre etterpå. LES OGSÅ: Nei, du kan ikke legge til ti prosent på speedometeret.


Sitroner rike på C-vitaminer og studier tyder på at dette vitaminet før forkjølelsen bryter ut, forkorter varigheten og hvor hardt du rammes. Slipp skallet fra sitronene ned i glasset og tilsett kokende vann i tillegg til en teskje organisk, rå honning. Honning styrker immunforsvaret og kan hjelpe mot både sår hals og hoste. Ved sår hals kan du for eksempel la en bit ingefær trekke i teen - eller. Sink og urtemedisinen echinacea markedsfører også mot forkjølelse , men her er det for lite forskning til å konkludere om de har effekt eller ikke.


Mentol er et stoff med sterk lukt. Det finnes i peppermynteolje. Velkommen til Kensaq.

Det som hjelper de fleste er å unngå mat som man vet man blir forstoppet av, og dette er nokså individuelt. Hva hjelper mot forstoppelse? Unngå for mye kaffe, te og cola, råder Hausken. På apoteket kan man kjøpe reseptfrie produkter som fibersupplementer som Vi-Siblin, Lunelax (loppefrø).


Gurgle med et glass kokt, lunkent vann med teskje havsalt i mot halsbetennelse. Avskjøl det noe, sil det og bruk det som gurglevann mot halsbetennelse. Et gammelt godt råd mot forkjølelse og hoste er å tygge varme tyttebær.


Sterk mat hjelper for å løsne slimet, som igjen vil åpne de blokkerte bihulene i løpet av minutter. Effekten varer kanskje ikke lenge, men hvorfor ikke dra nytte av hva du spiser? For å dra nytte av disse egenskapene, ha ingrediensene i måltidene dine, sånn som løk og hvitløk, helst rå, eller krydder som wasabi. Så selv om du utvikler immunitet mot det viruset som gjør deg syk akkurat nå, så mangler du immunitet mot de tallrike andre virus som kan gi deg forkjølelse.


Det er ingen kurerende midler mot forkjølelse som har god forskning bak seg. Har du noen tips mot kvalme som jeg får fra snus? Skader snus lungene? Får man kreft av snus?


Kan man være genetisk beskyttet mot typiske. Ta deg en varm dusj og pust inn vanndampen før du går til sengs. Luftfukter om natten kan også være til hjelp.


Husk at langvarig heshet er et symptom som skal utredes nærmere av lege. Både allergiske lidelser og knuter på stemmebåndene kan gi slik plager. I blant skyldes kronisk heshet alvorlige sykdommer deriblant strupekreft.


Jevnlig inntak av ingefærstyrker immunforsvaret og hjelper med å gi kroppen et sterkt forsvar mot mulige infeksjoner, forkjølelse , hoste, influensa og kroniske lidelser. Vinterens infeksjoner kan være nådeløse, og det er lite å gjøre for å slippe unna.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg