fredag 29. november 2019

Fenalår amming

Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Fenalår skal være salt.


Du må spise nok kalde poteter til og drikke nok øl. Da hjelper det nok skal du se. Hvis man ikke skal ha de salteste, hjelper det vanligvis å kjøpe de som ikke er heeelt inntørkede.


Serranoskinke, parmaskinke, salami, fårepølse, fenalår og morrpølse er eksempler på spekemat du som gravid må styre unna. Unntaket er om det er skikkelig varmebehandlet først. Spekemat er godt, men ikke verdt risikoen det er for babyen i magen. Hvor lenge er sånne ting holdbare? Sto ikke noe om det på pakken den kom i. Vært i kjøleskapet hele tiden.


Har ikke lyst til å bli syk ;o) Mamma syntes det smakte rart av det da hun var her, men jeg synes det smakes himmelsk salt og godt! Når det nærmer seg jul er det stadig flere som kommer innom på jakt etter fenalår , spekelår eller spekekjøtt - eller hva de nå enn kaller det, avhengig av hvorfra de kommer i landet. Men det er noen i familien min som har alt og ikke ønsker seg noe spes. Kommer jo ann på hvor stort det er det, da? Dvs, han kan tidvis marke og kave og pelle, det blir jeg litt lei av, men er ellers ingenting som slår det lykkelig fjeset som spør om pupp og som slapper av og fortsatt kan sovne på puppen Amming er fint altså, særlig toddleramming, men det er litt jobb med det til tider nettopp nattavvent vi da, holdt det gående med det helt til for.


Vet at mange bruker kraft fra fenalår til å lage ertesuppe. Såh, da lurer jeg på: - Hvordan koke kraft egentlig? Bare legge fenalåret i en stor gryte med vann? Eller noe annet lurt? Og hvor lenge skal det koke?


Anonym bruker skrev: Goliat er et fantastisk navn med lang kulturell bakgrunn i Norge. Lang kulturell bakgrunn i Norge? Husker sånn smått fra forrige svangerskap at man ikke kunne spise fenalår fordi det er rått kjøtt. Men det fantes også et tips for hvordan man kunne behandle det slik at det var trygt å spise det likevel! Det gjelder både salami, fårepølse, fenalår , morrpølse, parmaskinke, serranoskinke og andre produkter.


Husk at du bør unngå å spise spekeskinker og fenalår. Det er fordi det er en liten og teoretisk risiko for parasitten toxoplasma som kan være skadelig for fosteret. Når det gjelder influensavaksinen, så anbefaler myndighetene dette nå. Som gravid er du desverre i en litt større faregruppe enn ikke gravide, så jeg ser på det som en investering å ta denne.


Riktig lykke til videre! Vi sitter og slapper av med sen frokost og papiraviser. I en herværende lokalavis kommer en “På tråden”-innsender med et hjertesukk om at “ amming er ekkelt og vemmelig, og bør bli forbudt”. Aimee Grant ønsker at folk skal ta mer hensyn før man slenger ut kommentarer om amming eller annen mating av små barn.


Jeg husker jeg feiret 17. Kan være problematisk for gravide både med tanke på bakterien Listeria og parasitten Toxoplasma. Kan inneholde skadelige bakterier og parasitter.


Det finnes ingen erstatning for blod. Det kan ikke fremstilles kunstig og har begrenset holdbarhet. Sammenlign priser på tusenvis av produkter, og les bruker- og ekspertvurderinger for å kunne ta de beste valgene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg