onsdag 20. november 2019

Hva er høyt blodsukker

Dersom man ikke skiller ut nok insulin i forhold til behovet, som ved diabetes, blir glukose værende i blodstrømmen og man får da et høyt blodsukker. Dette kan resultere i at man blir sliten og trett, da cellene i kroppen ikke får den energien de trenger for å fungere optimalt. Ved høyt blodsukker settes insulin for å få det ned. Hvis bldosukkeret er høyt over lang tid kan du utvikle syreforgiftning.


I urinen omdannes ketosyrer til aceton, som også pustes ut og det lukter aceton av pusten. Ikke alle kjenner denne lukten selv, spør derfor ev.

Hva er høyt blodsukker ? Det varierer fra person til person hvilke og hvor mange symptomer man får. Det er godt mulig at det er blodsukkeret ditt som også har gjort at du blir fortere sint, og lettere irritert den siste tiden. Type 1-diabetes debuterer som regel ganske plutselig med høyt blodsukker , og symptomer på dette. Forklaringen på vekttap ved høyt blodsukker er følgende: Sukker er kroppens drivstoff. De vanligste symptomene er tretthet og slapphet, hyppig vannlating, tørste, kvalme, psykisk nedstemthet, hyppige infeksjoner, dårlig sårtilheling, kløe og svie nedentil.


Høyt blodsukker kalles på fagspråket hyperglykemi. Er det lenge til neste målti bør du spise for eksempel 1–brødskiver eller annen mat i tillegg for å opprettholde blodsukkeret til neste måltid. Når du har fått i deg passende mengde mat eller drikke, bør du vente i 5–minutter før du spiser noe mer for å unngå for høyt blodsukker.

Du kan altså ha høyt blodsukker innimellom, uten at dette nødvendigvis betyr at du har diabetes eller er syk. Se denne filmen eller pek og klikk på de blå sirklene på illustrasjonen under for å lære mer om hva som skjer med kroppen som følge av høyt blodsukker. PH-verdien i magesekken.


Lavere PH i magesekken fører til saktere tømming av denne og mer stabilt blodsukker , noe som igjen gir mer langvarig metthetsfølelse. Bevisstheten er nedsatt, og du klarer ikke å spise og drikke, og andre må overta helt. Det anbefales å måle blodsukkeret for å avgjøre om symptomene skyldes lavt eller høyt blodsukker. Ved usikkerhet og måling ikke er mulig, så skal det handles som om blodsukkeret er lavt.


Finn ut om pasienten er diabetiker, om du kan. Se etter SOS-kapsel eller identifikasjonskort. Hvis du er usikker og ikke har mulighet til å måle blodsukkeret, skal du handle som ved lavt blodsukker eller føling. Når en diabetiker har lavt blodsukker , oppstår såkalt føling. Det innebærer sterk sultfølelse og gir også skjelvinger.


Ved inntak av mat vil blodsukkeret igjen stige. Hvis blodsukkeret er alt for høyt , kan det dannes syre i kroppen. Hvis man går med høyt blodsukker over lengre ti øker man risiko for alvorlige senkomplikasjoner som kan komme som en følge av diabetes. Blodsukkernivået hos fastende mennesker er normalt ca.


Veldig høyt blodsukker kan føre til en alvorlig tilstand kalt ketoacidose. Tilstanden oppstår akutt, og kan være livstruende.

Det er ubehagelig nok å ha høyt blodsukker , om man ikke skal ha dårlig samvittighet i tillegg. Fysiske og følelsesmessige symptomer. Jeg opplever veldig tydelige, symptomer på både høyt og lavt blodsukker , og ikke minst kommer symptomene raskt. Hvordan jeg opplever høyt blodsukker kommer litt an på hvor høyt det er.


Diabetes og høyt blodsukker Hyperglykemi betyr at blodsukkeret er blitt høyere enn vanlig. Det kan skyldes at pasienten har glemt å ta insulin eller tabletter, ikke har satt nok insulin i forhold til matinntaket, eller at insulinbehovet er blitt større enn vanlig på grunn av sykdom, feber, skade eller stress. Det kan skyldes at du har glemt å ta insulin eller tabletter, ikke har satt nok insulin i forhold til matinntaket, eller at insulinbehovet er blitt større enn vanlig på grunn av sykdom, feber, skade eller stress. Har man mistanke om hypoglykemi (p.g.a. symptomene ovenfor som gjerne oppstår 3-timer etter et målti og som forsvinner når man inntar sukker) bør det undersøkes om symptomene faktisk skyldes et lavt blodsukker. Mange opplyser at de lider av anfall med hypoglykemi uten at de har fått målt for lavt blodsukker ! I begge tilfeller er det avgjørende å dra til legen for å finne ut av hva slags medisiner du trenger, hvilke endringer du må gjøre i kostholdet ditt og hvor mye du må trene.


Symptomer på høyt blodsukker. Hyperglykemi er vanskelig å oppdage hvis du ikke følger nøye me men det er alltid symptomer. Målet med behandlingen av deg som har diabetes type er derfor å forsøke å stabilisere blodsukkeret slik at det ikke blir for høyt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg