fredag 7. desember 2018

Fødsel uke 37

Fødsel uke 37

Hvis fødselen skjer før uke er fullendt, er det en for tidlig dvs. Prematur betyr egentlig førmoden. En prematur fødsel starter med premature rier. Noen ganger skjer dette fordi vannet går, men ofte vet man ikke årsaken.


Fødsel uke 37

Gravid uke Uke : Tegnene på fødsel Du må ikke bli skuffet om du går gravid i enda noen uker. Det skjedde ikke noe i går. Kroppen tviholder på babyen. Den alle trodde skulle komme prematurt. Nå må fødselen tvinges i gang – igjen.


Men verdens flotteste premie venter. Fødeplass og fødetilbud Jordmor og fastlegen din hjelper deg å velge det beste fødestedet for deg. Fødestue, fødeavdeling og kvinneklinikk gir ulike tilbud. Det er det som gjør at kroppen din kan bære frem og føde et lite barn.


Det får bli med styrke 1-ganger i uken og kanskje litt spinning nå og da. Alt i alt er jeg strålende fornøyd med innsatsen i svangerskapet, ikke dårlig å kunne jogge frem til uke , det å være i god form er absolutt et pluss, men man kan ikke holde det gående for alltid av den grunn. Det er egentlig dager igjen til termin og dager til ordinær permisjonsstart, men det er bare én dag igjen til jeg skal settes i gang.


Over blir født innen to uker før eller to uker etter termindato. For tidlig (prematur) fødsel defineres som fødsel før fullgåtte svangerskapsuker, altså uker og dager. Barnet blir derfor ikke lenger regnet som for tidlig født dersom det blir født nå. Den trygge siden om svangerskap fødsel gravid gravide uke til uke termin jordmor spørsmål svar fødsel eggløsning assistert befruktning. Det er en viss fare for fortidlig fødsel med hjerteformet uterus, men det er mer unntaket en regelen.


Fødsel uke 37

Kanskje det er grunnen til at de vurderer at det er greit å ta keisersnitt i uke 37. Vurderingene de har gjort, burde du blitt gjort kjent med slik at du vet hvorfor det er planlagt et keisersnitt allerede i uke 37. Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. Fosteret er nå uker gammelt.


Det er cirka centimeter langt og veier rundt kilo. Alle vitale organer er modne og barnet vil være i stand til å puste selv hvis det blir født nå. Tegn på at fødsel er i gang tegn på at fødselen er i gang Alt du må vite om rier, kynnere, nedpress og plagene før fødsel. At et svangerskap varer i uker er jo bare et gjennomsnitt, noen bruker uker og noen bruker uker, også kommet et fiks ferdig barn ut.


Jeg har hatt omtrent akkurat slik opplevelse med begge mine jenter. Friske og fine ved fødsel , amming har gått topp og de har lagt fint på seg. Omtrent prosent av alle svangerskap ender med for tidlig fødsel.


Andelen barn som overlever ved for tidlig fødsel , har steget raskt de siste tiårene. Fødselen inntrer i gjennomsnitt når svangerskapet har vart 2dager fra første dag i siste menstruasjon. Denne dagen kalles gjerne termin, men begrepet fødsel til termin omfatter en fødsel som finner sted mellom uke og 42.


Normal fødsel er en komplikasjonsfri fødsel ved fullgått svangerskap av ett fullbårent barn i normal bakhodefødsel. Det er ikke farlig på noen måte med fødsel så sent i svangerskapet vs termin. Les mer om graviditetssymptomer i uke samt om hva som skjer i barnets utvikling. I uke er fødselen nære og det er vanlig at du kjenner forhåndsrier.


Han ligger godt med rumpa ned. Hun spurte hva jeg ville. Jeg har lest mye før timen idag, og bestemt meg for at jeg ikke vil føde i sete og heller ikke vende han.


Dette er mye på grunn av mye dramatikk i min første fødsel. Jeg vil ikke oppleve en kjip opplevelse igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg