mandag 17. desember 2018

Lære å lese

God og myk matte som garantert blir populær blant de minste. Lese - og skrivevansker. Noen elever har vansker med å tilegne seg funksjonelle lese - og skriveferdigheter. Dersom de sliter til tross for at de har fått vanlig god undervisning, kan det tyde på at de har lese - og skrivevansker.


Jeg vil lære å lese er fire hefter i Aformat, SOL, MÅNE, HANE og UGLE.

Heftene er først og fremst beregnet på 1. Tekst og oppgaver til mange dagligdagse emner. Lær norsk ved å se, lytte, lese og gjøre oppgaver. LÆR BARNET DITT Å LESE NÅ! Oppdager barn gleden ved bøker, øker også sannsynligheten for gode leseferdigheter.


Det er en gøy oppdagelse! Barnets evne til å lytte og forstå det som blir sagt er derfor helt avgjørende på veien til selv å lære å lese og skrive, forklarer Kitt. Ettersom tekster i barnebøker inneholder flere sjeldne ord enn dem vi vanligvis bruker i samtaler med små barn, vil det å lese for dem gi ekstra gevinst for ordforrådet.

Mange barn har problemer med å lære å lese , og selv om skolene råder foreldre til å lese med barna hver dag, skjer det likevel ikke alltid. Resultatet kan være at barna kommer på etterskud og det kan prege resten av skolegangen. At det å lære å lese skal være gøy og spennende, er også sentralt for pedagog og gründer Daniel Senn. Lær å lese med hjelp av app. Da han selv fikk en sønn med nedsatt hørsel, begynte han å lete etter morsomme apper for lesetrening, men fant ingen han syns var gode nok.


Når ønsket om å lære kommer, varierer fra barn til barn, og mens noen er mer enn godt nok fornøyde med å leke helt til skolestart, synes andre lesing og skriving er spennende lenge før dette. Leken går gradvis over til mer og mer læring. Og etterhvert forstår barna mer og mer av sammenhengen mellom bokstaver og ord. Fin måte og lære å lese på samtidig som nattesøvnen blir bedre #128521; Jeg skrev tekst, men bilder og snakkebobler laget vi sammen. Kan absolutt anbefales for gjett om han fikk dilla på å lage fortellinger #128578; Ellers så har vi igrunnen ikke lest så mye lette lese bøker, han har alltid vært mer glad i litt lengre fortellinger.


I en en-til-en økt fi kk han tett oppfølging av læreren som viste hvordan en bestemt tankekartstruktur kunne brukes både for å samle faktainformasjon fra teksten og som støtte når kunnskapen skulle videreformidles. Neste gang Martin fi kk tilsvarende utfordring, var han likevel motvillig. Vel 1år senere ble lesning og skriving viktig for å møte det moderne samfunnets krav til ferdigheter.


Når barna lærer å lese trenger de øve mye for å bli gode og trygge lesere. De korte tekstene utgjør en helhetlig fortelling, og slik opplever barna at de kan lese en hel bok selv. Still klokka og lytt til klokkeslettet.


Nettressurs med lytte-, lese - og uttaletrening.

Likevel er det mange faktorer som har en direkte eller indirekte innflytelse på ervervelsen av evnen. Dysleksi, eller ordblindhet, er et ord som brukes om uvanlig store vanskeligheter med å lære å lese og skrive. Disse vanskene har ingen sammenheng med hvor smart man er. Poio er en app som skal gjøre lesetrening til en lek for barna. Alle retter seg mot barn som holder på å lære seg å lese.


Barna lærer å lese feil Norske skolebarn lærer å lese og skrive altfor tregt, mener norske forskere. Førsteklassingene bør lære alle bokstavene allerede før jul, sier forsker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg