mandag 10. desember 2018

Vannkopper uten feber

Kan man ha vannkopper uten å være syk? Svar: Voksne kan ha feber , hodepine og sykdomsfølelse i et par dager før utslettet bryter ut, men dette er mer uvanlig hos barn og baby. De som får vannkopper først som voksne, blir vanligvis sykere enn barn. Noen barn med vannkopper får litt feber , og kan bli trøtte og irritable.


Oftest finnes det andre i nærmiljøet som også har vært eller er syke.

Forløpet av vannkopper er vanligvis mildt hos barn med normalt immunforsvar. De fleste barn rammes av vannkopper i løpet av årene i barnehage. Smittepresset er stort, sier Astrid Rojahn, overlege på Infeksjonsmedisinsk avdeling, Barneklinikken ved Oslo Universitetssykehus. Et par dager før utslettet oppstår, kan barnet få feber og bli slapt, men det er umulig å se at dette vil utvikle seg til vannkopper. Den gir ofte kløende hudutslett med blærer, men forløpet er som regel godartet.


Vannkopper Hva er vannkopper ? Sykdommen skyldes et virus med navnet varicella-zoster.

Hvordan får man vannkopper ? Man smittes med varicella-zoster virus. Med bilder) Jennifer hadde feber først og så kom utslettet (kan det hende at hun har hatt feberen på natta uten at du har merka det?), forskjellen på fjerde og femte barnesykdommen er utslettet. For friske personer er vannkopper en uskyldig sykdom, særlig hos barn er sykdommen mild og går over av seg selv. Barnet kan da smitte andre i mellomtiden, sier Rojahn. Viruset smitter gjennom lufta.


Når en smittet person hoster eller nyser, spres et sekret fra luftveiene til nye ofre. Du kan skrive innlegget nå og fullføre registreringen senere. Logg inn for å poste med kontoen din, om du allerede er medlem.


Har du hatt vannkopper er du immun resten av livet. Min datter på år har de siste dagene hatt feber og generelt dårlig allmenntilstand samt at hun klør veldig på kroppen. Det går vannkopper i barnehagen og vi tenker at hun kanskje kan ha fått dette, vi kan ikke se noen blemmer, men hun er litt nuppete i huden.


Ved hoste uten feber kan barnet g tilbake til barnehagen nr. Er det mulig å få vannkopper uten a. Eller sykehus hvis du har mistanke om vannkopper , uten frst informere.

Det finnes ingen behandling for vannkoppene i seg selv, og det er sjelden at man blir alvorlig syk av vannkopper. Det kan være til hjelp å gi Paracet for feber eller smerte, ved plagsom kløe kan man kjøpe hvitvask på apoteket uten resept og pensle det på utslettet. Feber er et vanlig symptom hos barn. I de fleste tilfeller er feber et tegn på infeksjon, men barn som har vært svært aktive, eventuelt som har skreket mye, kan få litt økt temperatur uten å ha infeksjon. Barn får lettere feber enn voksne.


C er for eksempel vanlig ved forkjølelse, og barn kan også få feber uten å være særlig. Hvor viktig er det å vite at en har hatt vannkopper ? Det går an å påvise ved en blodprøve, men det er ikke noe vi vil gå ut med som en generell anbefaling. Det er heller ikke skadelig å ta vaksine dersom du skulle ha hatt vannkopper uten å vite det.


Andre symptomer på vannkopper er generell feberfølelse, slapphet, feber , redusert matlyst og kløe fra utslettet. Disse symptomene kommer rett før eller samtidig med at utslettet bryter ut. Etter hvert vil vesiklene sprekke og tømme seg for klar væske. Etter til døgn vil man begynne å få skorpe på blemmene.


Av og til kan også friske personer få komplikasjoner av vannkopper. Storebror har hatt vannkopper en ukes ti nå har lillebror på fått asse røde nupper på armene, beina og i ansiktet. Veter jo på vannkoppene der også, men han er i toppform! Voksne som ikke har antistoffer mot vannkopper , da disse ofte blir mye sykere enn barn.


Kvinner som ikke har hatt vannkopper og planlegger å bli gravid. Vaksinen må gis måneder før svangerskapet og kan ikke gis under svangerskap. OT-baren: Lillesøster kom hjem fra barnehagen for dager siden og nå har jeg fått de.


Dersom mor får vannkopper før 20.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg