onsdag 12. desember 2018

Taco kalorier

Den beste fredags Tacoen er den klassiske. Har du noen gang tenkt over hvor mange kalorier det er i tacomiddagen? De fleste får seg nok en overraskelse når de ser denne utregningen. Lager man taco med helfete ingredienser, så blir det faktisk veldig mye når man legger alt sammen.


Sunn taco verus usunn taco. Velger du rett torilla, kjøtt, rømme, ost og øker innholdet av grønnsaker så får du en sunnere tortilla.

Til tross for at den veier litt mer, så inneholder den færre kalorier , mindre fett og salt, mer karbohydrater, fiber og protein. Håper svaret var nyttig! Ifølge Helsedirektoratets kostråd er det anbefalt å spise grove kornprodukter med et høyt innhold av fiber og fullkorn, og lavt innhold av fett, sukker og salt. Hva med å lage en litt annerledes taco ? Fredagstaco’n er nærmest å regne som en av Norges nasjonalretter. Bytter du ut kjøttdeigen og de ferdige krydderblandingene med strimlet biffkjøtt fra norsk storfe løfter du smaken og får en litt sunnere variant.


Med følge av hjemmelaget guacamole og salsa i tortillaen er fredagskvelden reddet. En klassisk er å fylle sprø tacoskjell med smaksrik kjøttdeig, grønnsaker, guacamole, revet ost og tacosaus.

Ett tacoskjell er vel ca kcal, så 2til sammen. Taco er den beste fredagsmaten! Ost har ca 3per 1gram. Grønn taco er full av farger! Du behøver ikke fylle tacoen eller enchiladaen med kjøtt – det finnes massevis av sunne og grønne alternativer som gjør deg vel så mett.


Fyll tortilla, tacoskjell, hjertesalatblader og nachos med guacamole, stekt sopp, tomatsalsa, bønner, mango, mais og vårløk. Mulighetene er mange og valget er ditt. Energigivende næringsstoff. Fett er den mest konsentrerte formen for energi i maten (gir mest kalorier per gram).


Fett inkluderer mettet fett, enumettet og flerumettet fett. Verdier her på siden er de som jeg har fått tilgang til. Nye verdier legges inn og oppdateres automatisk. Informasjonen her er ment som en hjelp og veiledning til dere som trenger det.


Ikke velg avocado-masse kalorier. Kesam har jeg ingen formening om. Lag tacokrydderet selv så slipper du all mulig drit som er i det kjøpte (se trines matblogg-knallgodt og lettlaget krydder).


Hitta kalori och näringsinformation för Tacos. Tacosalat er et supert alternativ til den klassiske fredagstacoen.

Enkelt, smakfullt og fresht. Du kan også lage tacosalaten med utgangspunkt i rester fra helgens taco. Bytter du ut disse ingrediensene med sunnere alternativer kan du nyte tacoen med god samvittighet.


Fakta er enkelt: Hvis du velger riktig tortilla, kjøtt og rømme – samt øker mengden grønnsaker – så får du en sunnere taco. Joachim Pedersen 0.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg