mandag 31. desember 2018

Arabiske navn

Arabiske navn består som vestlige navn av flere deler. Tradisjonelt hadde araberne en hel rekke navn , og ikke bare for-, mellom-og etternavn. På grunn av det arabiske språkets viktige stilling i islam, har et flertall av verdens muslimer arabiske navn , selv om de ikke er arabere. Dersom du har noen andre guttenavn - send dem gjerne inn så legger vi de til i databasen. Vi har samlet noen arabiske navn til jenter på denne siden.


I denne artikkelen finner du et utvalg av vakre arabiske jentenavn.

Forhåpentligvis vil disse hjelpe deg med å finne inspirasjon hvis du leter etter et navn til din nyfødte. Hvert arabiske navn har en veldig presis betydning, og til tider kan det til og med spores tilbake gjennom historien. Det er ofte de assosiasjonene som er. Noen av disse sammenfaller og det komplette antallet bøyningsformer i en verbkategori er tretten. Arabisk verbkonjugasjon tar to hovedformer: suffikskonjugasjon og prefikskonjugasjon.


Hvorvidt det arabiske systemet baserer seg på et tids- eller aspektskille er ikke avklart, og derfor verserer mange ulike navn på de to konjugasjonene. Et arabisk navn som f. Muhammed kan man derfor finde i mange forskellige versioner, f.

Mohamma Muhama Muhamme Mahamoud og mange flere. Af samme grund kan det være svært at gennemskue, hvor populære de enkelte arabiske navne egentligt er, og derfor snyder deres placeringer på navnehitlisterne lidt. Har allerede tenkt på David og Isaak når det gjelder guttenavn. Elias også, men har allerede familiemedlem som heter det. På jente navn har jeg tenkt litt på Ma.


Arabia er ingen presis betegnelse, men brukes vesentlig om det geografiske og kulturelle området som tilsvarer Den arabiske halvøy – og som oftest knyttet til dettes områdets eldre historie, inklusive framveksten av islam som en samlende kulturell og politisk faktor, i tillegg til arabisk som felles språk. De forente arabiske emirater (FAE) er en føderasjon i Midtøsten. Den grenser til Qatar i nordvest, til Saudi-Arabia i vest og sør og til Oman (som også har en enklave innenfor FAE) i øst og nordøst.


Logg inn for å følge dette. Dette notatet redegjør for elementene i arabiske navn og for hvordan de passer inn i norske navnekategorier. Finn guttenavn til babyen din.


Se populære, vanlige og sjeldne guttenavn. Se navnestatistikk med topplister for guttenavn. Om uttrykket den arabiske våren Protestene har fått navnet den arabiske våren, først og fremst i vestlige medier. Navn på vei opp og fram. Her er noen navn som har blitt tatt i bruk i Norge de siste årene, og som flere og flere bruker, men som ikke er overforbrukt foreløpig.


Til inspirasjon for foreldre som vil være med der det skjer, og til alle andre som lurer på hva som er navn vi må venne oss til. Tanken er å finne et fint navn som passer til babyens personlighet og for det, ingenting bedre enn å vite opprinnelsen og betydningen av hvert navn.

Noen navn får oss rett og slett til å le, og ofte er det nok navn fra fortiden som har denne virkningen på oss. Folk fniser av navn som de ikke syns er slik navn pleier å være. Du må registrere deg før du kan skrive innlegg, delta i terminklubber og foreldregrupper eller stille spørsmål til fagpersonalet. Medlemskap er gratis. Ada er et nydelig navn og minner meg om navn på en engel.


Dette er vår liste over arabiske navn for barn. Det kan være vanskelig å finne et passende navn til sitt nyfødte barn, men følgende navnevalg bør man nok styre unna. Noor er et Arabisk gutte- og jentenavn samt Nederlandsk jentenavn. Men kan godt forstå at du ønsker noen mer eksotiske navn enn Mohammed og Ahmed. Det blir jo litt som Ola og Petter for oss her i Norge.


Oppføringene er oppdatert 1. Utenriksdepartementets liste over. Når undertegnede journalist spør Statistisk Sentralbyrå (SSB) om det finnes en liste over uvanlige navn i Norge i dag, er svaret at en slik liste er nærmest umulig å oppdrive. Det finnes rett og slett drøssevis med sjeldne navn i deres register. De fleste arabiske navn , både feminine og maskuline , er utledet fra islam. De er navn som er ment å ære Gud eller for å uttrykke foreldrenes tro på islam.


Andre navn er poetisk og er hentet fra tidligere , pre - islamsk tid og er vanligvis navnene på helter eller heltinner fra tidlig arabisk poesi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg