fredag 28. desember 2018

Leukemi blogg

I de fleste tilfellene finnes ingen årsak til sykdommen. Arv synes å ha en viss betydning. Det er ikke funnet noen sikker sammenheng mellom kronisk lymfatisk leukemi og ytre faktorer som påvirkning av stråling eller kjemikalier. Ved blodkreft mister kreftcellene i evnen til å utføre de funksjonene de normalt har i immunforsvaret.


Våre blodceller (røde blodlegemer, hvite blodlegemer og blodplater) dannes i benmargen.

Ved akutt leukemi er det vanligvis umodne forstadier til de hvite blodlegemene som forandrer seg i ondartet retning. Som beskrevet ovenfor, finnes det akutte leukemier og kroniske leukemier og overlevelsen varierer med hvilken type leukemi pasienten har. Kronisk lymfatisk leukemi (KLL) er en type kreft som skyldes at kroppen produserer for mange av en type hvite blodceller som kalles lymfocytter. Vi har to typer lymfocytter, B celler og T celler, og B cellene er vanligst ved KLL.


Akutt myelogen leukemi er den hyppigste formen for akutt leukemi hos voksne, med en årlig insidens på ca. Diagnosen blir vanligvis stilt på grunn av symptomer på beinmargssvikt, det vil si anemi, infeksjoner og blødninger (). Dette hemmer veksten av vanlige blodceller i benmargen, noe som bl.

Det er her blodcellene dannes. Når en blodcelle i benmargen blir til en kreftcelle kan den utkonkurrere andre celler og spres til resten av kroppen via blodet. Men disse tegnene skal ikke oversees, da de også er symptomer på leukemi.


Leukemi starter i benmargen. Bortgangen av friske røde blodlegemerpåvirker kroppens evne til å transportere oksygen og næringsstoffer, noe som resulterer i anemi og kronisk tretthet. LEUKEMI : Veien tilbake til livet har vært tøffere enn Christine kunne forestille seg. Det er tøffere å bli frisk enn å bli syk, for man har så mange forventninger om hva man vil tilbake til. Ole Petter (27) har leukemi.


Han deler sine erfaringer etter måneder med sykdom – og sin takknemlighet over det norske helsevesen. Litt hodepine har jeg da hatt før, herregud – hvem går til legen for det? Ok, så er jeg litt trøtt om dagen, kanskje. En stor andel av disse vil dø i løpet av få måneder.


Dersom man skal overleve akutt leukemi må behandlingen med cellegift slå tilbake kreften. Av disse vil rundt få tilbakefall innen år. Ved leukemi vil blodprøvene i de fleste tilfellene vise at du har for mange hvite blodceller, mens de røde blodcellene og blodplatene blir fortrengt og finnes i for lite antall.


Mikroskopi av blodet viser at de hvite blodcellene er umodne, de ser ut som de cellene som finnes i beinmargen - der produksjonen foregår.

Mitt namn är Natalie och är år. Min lilla bebis fick diagnosen AML (akut myeloisk leukemi ) när han var månader. Det var då jag började skriva denna blogg.


Cellegiftbehandlingens evne til å forlenge en pasients liv avhenger av tiden vedkommende lever i komplett remisjon. Sykdommen oppstår ved ondartet celledeling av såkalte B-lymfocytter, som er en type modne hvite blodceller. Det oppdages rundt 3nye tilfeller årlig i Norge. Den leukemi som du har drabbats av, kronisk lymfatisk leukemi , KLL, är den vanligaste leukemiformen. I första hand drabbar den medelålders och äldre personer och oftare män än kvinnor.


Orsaken till KLL är ännu oklar, men forskning pågår. Man har funnit ärftliga förändringar som kan ha betydelse. Det hadde vært noe i veien med Bologna sin trener i det siste.


Man fryktet at det var alvorlig for Mihajlović ikke var med laget på treningsleiren i fjellet og en presskonferanse var planlagt for å forklare situasjonen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg