mandag 31. desember 2018

Det klør i underlivet

Kløe, svie og smerter i underlivet hos kvinner kan ha mange årsaker. Vi skal se på noen av de vanligste årsakene som legen din gjerne vurderer på kontoret. Når man snakker om underlivet snakker man egentlig om to ganske ulike deler med forskjellig biologi, nemlig de ytre og de indre kjønnsorganer.


Kløe i underlivet er ikke uvanlig og kan skape mye ubehag. Hvorfor klør det i underlivet og hva kan du gjøre for å hjelpe på kløen.

For mange oppleves det ekstra ubehagelig på grunn av at det er et intimt område som gjør at man føler det er litt tabu å snakke om. Noe så voldsomt også. Brochmann Har man aldri hatt underlivssopp som kvinne, tilhører man de heldige utvalgte. For sopp er dessverre like irriterende som det er vanlig.


Det kan være et symptom på sykdommer som infeksjoner, allergier eller hudlidelser. Noen årsaker til kløen er enkle å behandle, mens andre vil være plaget av kløen i lengre tid. Opplever du at det klør og svir i underlivet ? Da kan det være du har fått en soppinfeksjon.

Mange ulike årsaker kan ligge til grunn for sopp, blant annet varme og fuktig badetøy, men det finnes heldigvis enkle og effektive egenbehandlingsråd. Mamma sier det ikke er mak siden det klør drama (mener kun mak hvis det klør bake) men har sett i sjefen min, og jeg ser litt hvit tykk deig ting fra sjefen. Behandling av kløe i underlivet i svangerskapet. Schjelderup forteller at dersom det er infeksjon som er årsaken til at underlivet klør i svangerskapet, må det behandles.


Hadde ubeskyttet sex, det klør og svir i underlivet. Jeg klør og svir i underlivet , det er også ganske rødt og veldig tørt. Sopp i underlivet og bakteriell vaginose er blant de vanligste, og kan noen ganger forveksles.


Finn ut forskjellen her, slik at du kan behandle plagene riktig. Her får du gode tips til hva du bør gjøre for å få bukt med problemet! Klør eller svir det nedentil? Underlivet Underlivet er en fagblogg om seksuell helse drevet av Medisinernes Seksualopplysning i Oslo. Soppinfeksjon i underlivet er noe svært mange kvinner opplever og kjennetegnes ved svie og kløe i skjeden.


Utfloden er ofte tykk og litt klumpete som mange beskriver som cottage cheese-lignende. Man får kjøpt reseptfrie soppmidler på apoteket. Dette er den hyppigste seksuelt overførbare sykdommen i Norge og rammer særlig.


Dersom de ytre kjønnsorganene er røde, hovne og ømme, og det dannes smertefulle blemmer, er det tegn på herpes genitalis.

Blemmene vil etter hvert briste og føre til dannelse av små sår. Utbruddet medfører ofte slapphet, hodepine og feber. Vannlatingen kan være meget smertefull. Herpes simplex type er den mest vanlige årsaken til genital herpes, men herpes simplex type kan også utløse herpes i underlivet. Sjansen for å bli smittet er størst dersom seksualpartneren din har et utbrudd av herpes (kontaktsmitte).


Det er også vanlig med leddsmerter. I begynnelsen av et utbrudd er det få symptomer, og mange oppdager derfor ikke at de har ett utbrudd. Overgangsalderen kan være en annen årsak til at det klør i underlivet. Etter overgangsalderen blir nivåene av østrogen lave, og dette kan gi tørre slimhinner og tynn hud som lettere gir kløe.


En lege vil kunne undersøke årsaken til symptomene og gi behandling, forklarer Stoum. Symptomer: Tørrhet og kløe. Her er det samlet en del enkle kjerringråd mot kløe der nede.


Les mer om kløe i underlivet. Som hjelp mot kløe i underlivet er ofte det enkle det beste.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg