mandag 31. desember 2018

Depresjon symptomer

Symptomer og tegn på depresjon er blant annet nedstemthet, tap av livsglede, slitenhet, redusert selvfølelse, redusert konsentrasjon, skyldfølelse, søvnvansker og selvmordstanker. Hvordan overvinne depresjon – tips. Selv om å overvinne depresjon hverken er lett eller raskt gjort, er det langt i fra umulig.


Denne artikkelen gir deg tips og teknikker for hvordan komme ut av den depressive tilstanden. Depresjon er ikke det samme som å føle seg litt nedfor.

Typiske symptomer er tristhet, lite eller mye søvn, vansker med å interessere seg for ting og lav selvtillit. Alle kan bli deprimert, det være seg barn, unge, voksne eller eldre. Når går vanlig nedstemthet over til depresjon ? Det er vanlig å føle seg nedfor i perioder, men hvor går grensen mellom vanlig nedstemthet og sinnslidelsen depresjon ? Alvorlig depresjon er en kompleks tilstan med mange labyrinter og svarte hull – like mange for vitenskapen som for pasienter.


Det innebærer ofte negative tanker om en selv, og ofte med kroppslige symptomer som søvnløshet, redusert matlyst og energitap samt konsentrasjonsvansker. I psykiatrien betegner depresjon en psykisk lidelse som er kjennetegnet av et knippe karakteristiske symptomer. Nedstemthet, tiltaksløshet, fortvilelse, redsel eller til og med sinne er blant det du kan kjenne på hvis du er deprimert.

Kroppslige symptomer som søvnløshet eller å sove mye, unormalt stor eller unormalt dårlig appetitt kan også være tegn på depresjon. Når man ikke er lykkelig med livet, har man en tendens til å falle inn i dårlige vaner. Psykiske symptomer : Minst to ukers varighet av symptomer til stede det meste av dagen.


Dette er uvanene som kan gjøre vondt verre. Somatisk sykdom eller rusbruk skal ikke være en direkte årsak til plagene. Vi gir deg en liten oversikt over symptomer og informasjon om når du bør oppsøke helsepersonell for hjelp. Utelukke andre psykiske sykdommer og gradere depresjon. Utenom det fysiske er det viktig å utelukke andre bakenforliggende psykiske sykdommer der depresjon er bare en del av sykdommen som for eksempel ved bipolar lidelse.


Slik gjenkjenner du tidlige symptomer på depresjon Det å tidvis føle seg nedstemt, eller å miste interesse for ting du vanligvis bryr deg om, er normalt, men det kan også være tidlige tegn på depresjon. Psykiater Hans Steinkjer i Oslo har kort ventetid. Likegyldighet, desperasjon, og et pessimistisk syn på fremtiden.


Enda et tegn på depresjon hos menn er en mangel på interesse i aktiviteter eller arrangementer de brukte å like. Hovedsymptomene er følelse av nedstemthet, tap av interesser og lyst, redusert energi og økt trettbarhet. Andre symptomer kan være skyldfølelse eller dårlig samvittighet, mindreverdighetstanker eller nedsatt selvtillit, selvmordstanker, konsentrasjonsvansker, psykomotoriske forstyrrelser (rastløshet, uro, oppspilthet eller hemning), søvnforstyrrelser, nedsatt appetitt. Legevakthåndboken - for leger i vakt. Også kalt MUPS (medisinsk uforklarte plager og sykdommer).


Syndrom av uspesifikke somatiske symptomer som ikke kan forklares av en kjent somatisk lidelse, og som medfører betraktelig psykososial funksjonssvikt.

Ting oppleves ikke på samme måte som før. Det kan til og med være vanskelig å komme seg igjennom hverdagen. Hvem får sykdommen?


Risikoen for å få en depresjon på et eller annet tidspunkt i livet er for menn og for kvinner. Det er høye tall som omfatter alle depresjoner, alt fra de mildeste til de alvorligste. Slik behandles depresjon : Lettere former for depresjon vil ofte gå over ved selvhjelpstiltak uten noen form for behandling.


Unngå sosial isolasjon, ha flere aktiviteter i hverdagen, mosjoner en halvtime daglig, ha en god døgnrytme, spis sunt og unngå misbruk av alkohol.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg