tirsdag 4. desember 2018

Astma lungebetennelse

Enkel og god forstøver til rimelig pris. Godt egnet for hjemmebruk og reise. Denne økningen har flatet ut de siste årene. Flere gutter enn jenter får sykdommen før ti års alder. Etter puberteten forekommer astma noe hyppigere hos jenter og kvinner enn hos gutter og menn.


Lungebetennelse er infeksjon i lungevevet.

Infeksjonene varierer i alvorlighetsgrad. De fleste er relativt milde, men kraftige lungebetennelser kan være alvorlige, og kan noen ganger bli livstruende. Den medisinsk betegnelse på lungebetennelse er pneumoni. Mange av de vanlige bakteriene som kan gi lungebetennelse , sitter ofte i nese og svelg på forhånd. Virus gir svært sjelden lungebetennelse.


De vanligste symptomene er feber, hoste og tung pust. Man kan også bli trett, få dårlig matlyst og ha problemer med å få i seg nok væske. Plagene ved klamydialungebetennelse er ikke så intense som ved vanlig lungebetennelse , hvor typiske symptomer er høy feber og at man raskt blir syk og medtatt, men det er vanlig med et lengre sykdomsforløp.

Astma Hva er astma ? Hvis man er svekket og kaster opp, kan man risikere å puste inn mageinnhold som kan gi en kjemisk lungebetennelse. Hos barn med lungebetennelse er ofte symptomer på bronkopulmonal obstruksjon fremtredende. Bronkolytisk behandling er derfor viktig for å lindre plagene. Behandlingen gjennomføres som ved akutt astma.


Det er viktig med rikelig væskeinntak. Lungevevet vil si lungeblærene (alveolene), der den livsviktige transporten av oksygen fra luft til blod foregår. Når lungevevet blir betent, kan det bli tyngre å puste.


Typiske symptomer er tung pust, hoste, og brystsmerter. Selv om astma ikke nødvendigvis forårsaker lungebetennelse , er det en form for dokumentasjon at de underliggende årsakene til astma kan spille en rolle i utviklingen av lungebetennelse. Samtidig får pasienten litt feber og føler seg slapp, uvel og dårlig.


Akutte forverrelser opptrer med symptomer 6-timer etter den aktuelle allergenkontakten. Har du imidlertid fått diagnosen nylig, trenger du kanskje mer informasjon. Leger behandler astma trinnvis avhengig av hvor alvorlig astmaen plager deg når du søker om hjelp. Hvis du ikke blir det, løper du en stor risiko for å få lungebetennelse og evt.


Tilstanden kan være svært alvorlig, særlig hvis du er eldre eller har problemer med helsen. Tilhører du risikogruppen bør du vurdere å vaksinere deg.

Dette for at man skal kunne utelukke kronisk bronkitt som gjerne skyldes underliggende astma eller kols. Man bør også utelukke en bakteriell infeksjon og sjekke at tilstanden ikke har flyttet seg helt ned i nedre luftveier og blitt en lungebetennelse , sier Høegh Henrichsen. Les mer om bronkitt i helseleksikonet. Forkjølelsen går over til en bronkitt.


Febernedsettende kan brukes ved temperatur °C og redusert allmenntilstand. Mange startet med en forkjølelse, men så gikk den aldri over. Akkurat nå er det mange som er smittet av Mycoplasma, og noen av disse får lungebetennelse.


Sykdommen er mildere enn vanlig lungebetennelse , men kan være langtekkelig og vanskelig å bli kvitt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg