mandag 24. desember 2018

Navn til barnet

Når Skatteetaten har sendt deg en henvendelse om å velge navn til barnet ditt, kan du melde det inn. Dette gjelder kun ved førstegangs navnevalg. Hvordan velge navn til barnet ditt.


Navn til barnet

Ting endrer seg langsomt. Det tar ofte flere tiår fra et navn kommer inn i statistikken til det når toppen. Derfor burde jeg spådd Emil på topp - et navn som har vokst lenge, sier navneforsker Jørgen Ouren ved Statistisk sentralbyrå. Korte navn , som Anea, Ea, Max og Leo, klatrer opp på listene over populære navn i årets navnestatistikk. I tillegg til de alternativene du ser for deg har gjerne venner og slektninger sine favoritter som de lanserer – uansett om du liker dem eller ikke!


Her har du mulighet til å finne et helt spesielt navn til barnet ditt. Det finnes mange navn der ute som sjeldent blir brukt. Og blant disse, tror jeg at det er mye gull å finne. Hvorfor ikke gi barnet et slikt navn ? Alle navnene på denne listen har jeg funnet på navnekongen.


Navn til barnet

Har du bestemt navn til barnet ditt? Eller har du funnet et annet sjeldent navn du liker spesielt godt. Kongelig navn eller kongelig navngiving Oppkalling er viktig i kongelige kretser, så gir du barnet ditt fire fornavn, hvorav minst ett er direkte oppkalling av noen i rett linje fra slektstreet, er du på god vei til å få et navn som lyder kongelig. Eventuelt kan du heller bruke fornavn som er populære i kongelige kretser.


Du kan endre ditt eget navn , samt navn til barn du har foreldreansvar for, hvis de er under år. Dersom saken din godkjennes automatisk, vil navneendringen registreres umiddelbart. Det kan ta inntil fire uker å behandle en søknad manuelt. Om din søknad har gått til manuell saksbehandling vil du få beskjed.


Navn til barnet

Passer navnene til barnet sammen? Det kan være artig med navn som står i stil til hverandre – navn til søsken eller navn til samme barn. Noen velger for eksempel navn til søsken på samme bokstav, eller innenfor samme sjanger.


Men kanskje velges doble fornavn med ulike stiler, stavelser osv. Meghan og Harry kommer nok garantert til å gi barnet et afrikansk navn , for å hedre Meghans forforeldre, som kom til USA som slaver og jobbet på bomullsplantasjer i Georgia, sier Stavseng og legger til : - Meghan er svært stolt av sin afroamerikanske bakgrunn. Noen foreldre velger seg ut to eller tre navn og venter med å ta den endelige beslutningen til de får se barnet. Synes det er vanskelig å tenke på navn. Det er så mange fine navn der ute.


Så derfor spør jeg dere som har tenkt en del på navn , velger dere navn med samme forbokstav til barna ? Kaller dere opp barna ? Den eller de som har foreldreansvaret for barnet skal sende melding til Skatteetaten om hvilket navn barnet skal ha. Foreldre med felles foreldreansvar må begge være enige i navnevalget. Dersom det er delt foreldreansvar, vil ferdig utfylt skjema automatisk sendes videre fra mor til den andre foreldren for godkjenning og signering. Da skal ikke lenger formuen til barnet skattefastsettes hos. Valg av navn handler om valg av risiko for at pengene skusles bort.


Står pengene i foreldrenes navn risikerer man i stedet at foreldrene skusler bort pengene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg