mandag 24. desember 2018

Ringenes herre karakterer

Ringenes herre -filmtrilogien. Boken foregår i verdenen Midgard og skildrer kampen om en magisk ring som ble laget for den onde Sauron. Filmen er basert på J. Bilbo er 1år, ikke en uvanlig alder for en hobitt, og.


Tolkien hadde en sterk katolsk tro som influerte alt han foretok seg.

Likevel skrev han et over tusen sider langt epos uten å nevne religion en eneste gang. Det begynte med en del fantasy-romaner forfattet av J. Jeg valgte karakterer fra bøkene, siden ikke alt er med i filmene. Ikke missforstå, filmene var fantastiske og jeg prøver ikke å si at bøkene er bedre (film er film, og bok er bok). Men Tom Bombadil er en så gjennomført at han må med på lista! Ingenting er tilfeldig med Frodo, Samvis, Gandalf og Skuggfaks.


I denne boken er det også action, men en spesiell type action.

Finn laveste nettpris her. Dette er en nydelig liten bok både i beskrivelsen av Tolkien, og i gjennomgangen av bøkene. Jeg lærte flere ting jeg ikke var klar over fra før. Anbefales til alle Tolkienfans.


I likhet med filmene skal også tv-serien spilles inn på New Zealan men de menneskelige ressursene. I over tjue år levde og åndet han for boka han holdt på å skrive, han levde på et vis mer i Midgar som han kalte sin oppdiktede verden, enn i vår verden og vår tid. Jeg tror JRR Tolkien leste bibelen først. Tolkiens legendariske bok et imponerende liv også.


Forstod hva det egentlig dreide seg om, og at han senere ønsket å skape noe helt nytt. Jeg er overbevist om at JRR Tolkien kjente til gnostisisme og slike ting. Tolkien skriver også om hvordan Gud må komme inn i verden i menneskelig skikkelse. Tolkien skrev seg opp mot Jesu komme, men valgte ikke å legge dette inn i bøkene. Romanene er skrevet som fantasy-romaner for voksne, noe som var svært uvanlig på den tiden.


De faller under kategorien high fantasy, eller klassisk fantastisk litteratur som det også blir kalt. Frodo lever rolig i Hobsyssel til han en dag arver en magisk ring av Bilbo. Den onde trollmannen Sauron er villig til å gjøre hva det skal være for å få fatt i ringen, og planlegger en ond skjebne for både mennesker, alver, dverger og alle de andre i Midgard om han får fatt i den.

For å forhindre at ringen ender opp i gale hender, setter Frodo og et brorskap av hobbiter, mennesker, en. Vi følger Frodo videre i sin ferd for å ta den mystiske ringen til Mordor og hans kamp for å ikke. Kritikerrost sci-fi og fantasy. Frodo Lommelun drar ut på en episk reise fra idylliske Hobsyssel til Mordors. Stikkord: hobbiten, mordor, ringenes herre , tolkien.


Boksen inneholder alle filmene i såkalt extended-versjon med disker og over timer ekstramateriale. Det høyt påventede Extended Edition (Blu-ray)-settet utgis med engelsk 6. DTS-HD MA audio og inneholder en ny transfer av The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring. Gå ikke glipp av nyheter og gode tilbud.


Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg