fredag 21. desember 2018

Samisk navn på norge

Super pris, det finnes ikke bedre! Book ditt opphold i dag og spar penger - Se våre tilbud her! Kjør selv ferie i hele Europa. Finn din ferie i Norge. Masse av opphold med høy rabatt.


De samiske språkene danner en språkgruppe som er en del av den uralske språkfamilien. De ti ulike samiske språkene blir tradisjonelt klassifisert som en del av den finno-ugriske grenen av den uralske språkfamilien. Tradisjonelle samiske navn har gradvis forsvunnet. Nå brukes det i hovedsak samiske versjoner av norske navn , eller helt norske navn. Noen tradisjonelle samiske navn blir fortsatt brukt.


Og visste du at nesten prosent av samene velger to eller flere fornavn på barna sine? Men det er på tide at de. Av Simon Piera Paulsen. Samtidig vedvarer denne problematikken når man forsker på hva samisk identitet har vært forbundet med i historien. Samedrakt, samekofte eller bare kofte er norske navn på den samiske folkedrakten.


Samisk navn på norge

På nordsamisk kalles den gákti, på sørsamisk gåptoe eller gapta og på lulesamisk gáppte. Samedraktene brukes på tvers av landegrensene på Nordkalotten, på samme måte som samiske språk og andre kulturelle særtrekk. Oslove bør bli samisk navn på Oslo. Samiske stedsnavn er naturligvis utbredt i hele området for samisk bosetning. Et navn som har symbolsk tyngde for hele byens befolkning — I det rødgrønne byrådets nye politiske plattform står det at Oslo skal få et offisielt samisk navn i tillegg til det norske navnet.


Landet grenser i øst mot Sverige, Finland og Russland. På samisk kalles samenes tradisjonelle bosettingsområde for Sápmi. Sider i kategorien Lister over samiske navn i Nordland Under vises av totalt sider som befinner seg i denne kategorien. Man anslår at et sannsynlig tall ligger på i overkant av 60.


Samisk navn på norge

Norge , Noreg, er et monarki i Europa. Får skilt på tre samiske språk. Dermed vil hovedstaden i så fall også få kommuneskilt på samisk , slik loven krever det når steder får samiske navn. Sametinget er fornøyd med at Oslo nå jobber for å få tre samiske kommunenavn – på sørsamisk, lulesamisk og nordsamisk.


Alle har rett til å bruke samisk i rettsvesenet. Hvorfor betale dyre dommer for en betalingstjeneste når du kan bruke DinOrdbok gratis på din PC og mobil? Alek: Hvis du støtter kartverkets ødeleggende innstilling til innarbeidede, velklingende navn , så bare fortsett. Den som henvender seg på samisk til et lokalt offentlig organ i forvaltningsområdet, har rett til svar på samisk (§ 3-3).


Samisk navn på norge

Den som ønsker å bruke samisk for å ivareta egne interesser overfor lokale og regionale offentlige helse- og sosialinstitusjoner i forvaltningsområdet, har rett til å bli betjent på samisk (§ 3-5). Det samiske språket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg