torsdag 20. desember 2018

Behandling av diabetes

Spennende utvalg til deg og dit hjem. Norges beste prisgaranti hos Select. Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt. Det finnes ingen fasit på hvordan du skal leve med diabetes , men det er mye du kan gjøre for å ha det bra.


I veiviseren (bildet til høyre) ønsker vi å gi deg tips og råd om hvordan du kan leve et godt liv med diabetes.

Her er råd for behandling , senskader, kostråd m. Arv er en viktig faktor. Dersom begge foreldrene dine har diabetes type er det svært sannsynlig at du får sykdommen i løpet av livet. Personer med diabetes type må ha tilførsel av insulin for å leve, gjennom injeksjoner eller fra en insulinpumpe. Hvordan behandles diabetes type 1? Alle med diabetes type er avhengig av å tilføre kroppen insulin, og det er du selv som må ta det daglige ansvaret for dette.


Det er en livslang tilstand man kan leve godt me men det er også en tilstand man kan dø av ved utilfredsstillende behandling.

Blodsukkersenkende behandling. Diabetes består hovedsakelig av type og type 2. Om disse tiltakene ikke er nok, vil legen anbefale en personlig tilpasset behandling med legemidler. Metformin er ofte det første legemiddelet som anbefales.


Last ned flytdiagraBlodsukkersenkende behandling for diabetes type (Utskriftsvennlig PDF) Det anbefales at alle pasienter med diabetes type får god basisbehandling med opplæring, motivasjon, veiledning i fysisk aktivitet og kostrådgivning. Se kapittelet Levevaner ved diabetes og behandling av overvekt og fedme. Den viktigste årsaken til type diabetes er overvekt og usunn livsstil, men også arv kan spille en rolle. Insulin injiseres i underhuden.


Det finnes en rekke ulike insulinpreparater, med ulik tid til effekten inntrer, og med ulik varighet av effekt. Videre følger momenter vedrørende de viktigste medikamentene man kan ty til ved behandling av diabetes type 2. Det vanligste er at behandling gis i tablettform, men insulin og GLP-1-analoger gis ved injeksjon. Førstevalget er som regel å starte med metformin, og dette gjelder spesielt om man er overvektig. Medikamentell behandling av diabetes.


Målet for behandlingen er mest mulig normalt blodsukker gjennom døgnet. Det er derfor vigtigt, at du er tryg med din diabetes , og kender din krops symptomer. Hver tredje måned har du mulighed for at drøfte din behandling nøjere ved en konsultation hos din behandler.

For både type og type diabetes er kostholdet svært viktig i behandlingen. Les mer om behandling ved diabetes type 1. For diabetes type er det viktig å redusere overvekt, spise sunn mat med riktig type karbohydrater, og fettstoffer. Type (insulinavhengig diabetes ) kan starte i alle aldersgrupper, oftest hos barn, ungdom og voksne under år. Sykdommen skyldes insulinmangel, vanligvis på grunn av en autoimmun ødeleggelse av de insulinproduserende cellene i bukspyttkjertelen.


For å kontrollere diabetes type er det viktig med insulintilførsel sammen med sunne matvaner, fysisk aktivitet og regelmessig blodsukkermåling. Både kosthol kunnskap om sykdommen, fysisk aktivitet og medisiner gjør sitt til at det er lettere å leve med sykdommen. Nærmere av personer med diabetes type trenger blodsukkersenkende tabletter eller insulin.


Dette gjelder særlig type 1- diabetes. Behandling av diabetes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg