fredag 22. juni 2018

Helfo europeisk helsetrygdkort

Helfo europeisk helsetrygdkort

Du har plikt til å melde fra til Helfo om endringer som kan få betydning for retten til å bruke kortet. Ved misbruk kan korthaveren holdes ansvarlig for folketrygdens tap. Du bør ha reiseforsikring i tillegg. En teknisk feil har oppstått.


Helfo europeisk helsetrygdkort

Vennligst prøv igjen senere. Da skal du til den offentlige helseportalen helsenorge. Disse pasientene skal ikke betale mer for legebesøket enn pasienter med medlemskap i den norske folketrygden. De skal bare betale ordinær egenandel, og oppgjøret skal sendes til Helfo på vanlig måte. Informasjonen på helsenorge.


Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell. Leveringstiden er vanligvis ti virkedager. For å få kortet tilsendt, går du til helfo.


Hvert familiemedlem må ha hvert sitt kort, og ifølge Helfo tar det cirka ti dager å få kortet tilsendt. Skal du på ferie til et annet nordisk lan skal du derimot ikke behøve å ha med eller vise frem kortet. I mange land får du ikke dekket utgifter til helsetjenester fullt ut fra det offentlige. Dette kan også gjelde sykehusopphold.


Helsetrygdkortet dekker ikke utgifter til hjemreise når du er blitt syk eller utsatt for en ulykke. Her finner du tjenester som hjelper deg å følge opp din egen helse. Etter hvert kan du benytte flere tjenester på vegne av dine barn og de som har gitt deg fullmakt.


Helfo europeisk helsetrygdkort

Ifølge Helfo er det i år hele 680. Der finner du også nyttig informasjon om bruk av kortet. Dersom du ikke har tilgang til å bestille kortet på helsenorge.


Du har med dette samme vilkår som oppholdslandets egne borgere. Da vil du få hjelp med å skaffe dokumentasjon (hasteblankett) fra Helfo til sykehuset. Ser du etter forsikring for bedrifter? Gå til våre bedriftssider.


Hva hvis man ikke får brukt. Her er det lenker til hvordan du raskt kan melde adresse-endring og hvordan du kan finne andre boligtjenester på nett. Europeisk Helsetrygdkort - Finn firmaer, adresser, telefonnumre.


Kortet varer i tre år. Marit Winther Abrahamsen ved Helfo. Dagbladet): Skulle du behøve medisinsk hjelp når du er ute og reiser i EØS-lan er et europeisk helsetrygdkort godt å ha. Det sikrer deg samme behandling som om du hadde vært borger i det.


Bestill kortet gratis på nettsiden helsenorge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg