onsdag 6. juni 2018

Gravid abort

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Svangerskapsukene regnes fra første dag i siste menstruasjon, altså opp til uker før man faktisk blir gravid. Søknaden skal vurderes av en nemnd som består av to leger.

Det skal ikke være et problem å bli gravid etter hverken spontanabort eller medisinsk abort , ifølge ekspertene. Du kan prøve å bli gravid etter abort så snart du er tilbake i normal menssyklus, og sjansen er da enda mindre for å spontanabortere. Gravid etter medisinsk abort ? Kan det bli vanskelig å bli gravid igjen etter abort ? Jeg er år og gravid. Hvem bestemmer om jeg skal ta abort ? Hvis jeg er gravid , må foreldrene mine få vite at jeg tar abort ? Kan jeg ta abort hvis jeg er gravid ?

Abort kan være et vanskelig valg, og det er mye en ufrivillig gravid kvinne må ta stilling til. Her er alt du trenger å vite om abort. Toppblogger gravid. Skal ta abort - Gruer meg ekstremt mye.


Allerede på onsdag skal fosteret. Resultatene viste at blant dem som begynte å prøve mindre enn tre måneder etter spontanaborten ble 5prosent gravide og hadde en vellykket fødsel - sammenlignet med 3prosent av dem som ventet lenger. Studien kan ikke bevise at om man prøver på nytt rett etter spontantaborten, vil man lykkes. Stadig færre tar abort.


Tall fra Folkehelseinstituttet viser at aborttallene synker i alle aldersgrupper. Ved en pågående uunngåelig abort kommer det rikelig med friskt blod fra skjeden. Samtidig har kvinnen ofte krampeliknende smerter nederst i magen.


Rester av svangerskapet kan ofte ses som klumper og hinnerester i blodet. Ved komplett abort avtar ofte blødningen raskt, og kvinnen mister følelsen av å være gravid. Aylar Lie åpen om aborten. Nå forteller hun om sitt valg i håp om å hjelpe andre.


Det betyr at kvalme, brystspreng o. Følelsesmessige reaksjoner.

Kvinner reagerer ulikt på det å ta abort. Det anbefales å avstå fra samleie i denne tiden. Etter en spontanabort blir de fleste raskt gravide igjen. Svært mange er opptatt av hvor fort de kan prøve. En abort innebär att graviditeten avbryts, antingen medicinskt eller kirurgiskt.


Fram till vecka har kvinnor från och med års ålder laglig rätt att fatta detta beslut som kan vara baserat på en rad olika anledningar som man inte behöver tala om för vården om man inte vill. Alle gravide får tilbud om ultralydundersøkelse i uke 17–19. Jordmor eller lege ordner henvisning ved første svangerskapskontroll.


Der vil de fastsette termin, antall fostre og se etter at alt ser normalt ut. Som regel – men ikke alltid – vil de også kunne se om fosteret er en gutt eller jente. Det regnes da som habituell (gjentatt) abort. Når anbefales det for kvinnen å prøve å bli gravid på nytt?


Kvinnen bør få minst én normal menstruasjon før hun prøver å bli gravid igjen. Mange trenger lengre tid enn dette for å komme over sorgen etter aborten , og det er viktig å ta seg tid i denne prosessen. Etter uker skal man ta en graviditetstest for å være sikker på at svangerskapet er avsluttet.


Det er ingen legekontroll etter aborten. Kontakt lege dersom menstruasjonen ikke kommer tilbake etter 4-uker. Amathea hjelper deg å finne svar ved usikkerhet rundt graviditet. Uansett om et svangerskap er planlagt eller ikke, kan det dukke opp spørsmål og tvil. Da er det godt å kunne snakke med noen som lytter til deg, og som kan bidra med veiledning i dine egne valg.


Dersom det har vore problem i tidlegare svangerskap, bør risikoen ved slike arbeidsforhold som her er nemnde, bli vurderte ekstra nøye. Loven ble vedtatt den 11. Den tillot fra sin ikrafttredelse abort på bakgrunn av sosiale indikasjoner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg