mandag 18. juni 2018

Psykiske lidelser

Finn psykiske lidelser nå på Kensaq. Psykiske lidelser og plager kan ramme de fleste. Dødsfall, vold eller en vanskelig arbeidssituasjon kan være årsaker til psykiske lidelser og plager. Mennesker med psykiske lidelser har oftere diabetes, hjerte-kar sykdom, HIV og mennesker med disse sykdommene har også en høyere risiko for å få psykiske lidelser.


Genene som gir psykiske lidelser , kan også styre vekta Mennesker med alvorlig depresjon eller bipolar lidelse kan ha større genetisk risiko for fedme, mens personer med schizofreni kan være beskyttet mot overvekt, viser en norsk studie.

En tvangslidelse gjør at du blir invadert av tanker du ikke ønsker å ha. Typisk er å tenke at ting er farlig, ekkelt, ubehagelig eller urenslig, og så må man foreta handlinger som overdreven vasking for å bli kvitt tankene, sier spesialist i pediatri og barne- og ungdomspsykiatri, Bernhard Weidle (bildet). Eksempler er alvorlig sykdom, vedvarende smerter, gledeløse og konfliktfylte parforhol slit og problemer i forbindelse med ansvaret for små barn, en skilsmisse, et utilfredsstillende studie- eller arbeidsmiljø, langvarig arbeidsløshet eller økonomiske problemer. Erfaringer fra kliniske samarbeidsprosjekter. Nasjonal kompetanseenhet for autisme.


Behandling av psykiske lidelser hos personer med Asperger syndrom. Forekomsten av psykiske lidelser er stabil hos voksne, mens det kan være grunn til å anta at forekomsten av alkohollidelser øker i omfang. Blant barn og unge finner vi en bekymringsfull økning i andelen unge jenter som rapporterer et høyt nivå av psykiske plager og som oppsøker helsetjenesten for disse plagene.

Hva koster psykiske lidelser det norske samfunnet? Pårørende skal bli spurt og oppleve å bli hørt. Emnet skal gi en innføring i psykopatologi og psykiske lidelser og hvordan dette kan forstås fra ulike teoretiske ståsteder.


Kjennetegn og symptomer ved de mest vanlige psykiske lidelser vil bli gjennomgått, samt at man vil prøve å redegjøre for hvordan ulike biologiske, psykologiske og sosiale faktorer bidrar til dannelsen og opprettholdelsen av psykiske lidelser. Andre affektive lidelser : Alvorlig depressiv episode med psykotiske symptomer. Bipolar lidelse med depresjon. Andre psykiske lidelser med sekundær depresjon.


De fleste psykiske lidelser kan ha depresjoner i forløpet. Angst forekommer hyppig sammen med depresjon. Ulike grupper av psykiske lidelser beskrives, med en gjennomgang av de spesifikke lidelsenes kjennetegn og symptomer. Videre blir ulike typer av behandling og deres effekt presentert.


Boken er relevant for studenter, forskere og helsearbeidere, men kan også være til hjelp for den som strever med psykiske plager. De psykiske lidelsene oppleves svært forskjellige og alle psykiske lidelser kan gi bedre og dårligere perioder. Det kan være snakk om at symptomene kommer tilbake etter perioder med bedre fungering - personen opplever et tilbakefall. Symptombildet vil kunne svinge såpass sterkt at det er snakk om faser.


De vanligste lidelsene er angst og depresjon.

Forebygging av depressive lidelser hos barn og unge – på tvers av arenaer Relativ risiko for depresjon blant barn og unge ser ut til å kunne halveres gjennom ulike typer forebyggende tiltak, skriver Arne Holte. Den psykiske helsen kan være god eller mindre god. Det varierer etter hvem vi er som individer, hvilke situasjoner vi befinner oss i og hvordan vi tolker situasjonen rundt oss. Våre målgrupper er personer med komplekse og sammensatte behov. Hos Stendi har vi lang og bred erfaring innenfor psykiske lidelser , og vi strekker oss langt for å legge til rette for den enkeltes behov.


Psykiatrisk avdeling for psykisk utviklingshemmede har laget e-læringskurs om psykiske lidelser og utviklingshemning, i samarbeid med SOR. NB: For å få kursbevis må du først logge inn med en gratis Helsekompetansekonto, så lese alt innholdet i kurset, og til slutt bestå kurstesten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg