onsdag 6. juni 2018

Kongelige navn

Kongelige navn trenger slett ikke å være kjedelige. Vi har sett på hva barna i de europeiske kongehusene heter. Hvem vet, kanskje har du allerede gitt barnet ditt et navn med kongelig klang – uten å vite det? Når kongelige skal velge navn til barna sine følger de som regel den kongelige etiketten og finner navn fra slektstreet.


I det danske kongehuset har de også tradisjon for å kalle opp barna sine etter andre kongelige. Det norske kongehus er intet gammelt hus.

En hundreårig historie er ikke nok til at vi har tradisjoner som dekker enhver begivenhet i kongefamilien, skriver Carl-Erik. Det er vanlig at kongelige har flere navn. Og både kong Haakon og kong Olav, som begge var født danske prinser, hadde i likhet med Vincent og Josephine fire navn.


Kong Olav het opprinnelig Alexander Edward Christian Frederik, mens kong Haakon VII var døpt Christian Frederik Carl Georg Valdemar Axel. Det salutteres fra Forsvarets saluttpliktige anlegg på fødselsdagene, som er offentlige flaggdager, til medlemmer av kongehuset som har nådd myndighetsalder. Aller Media Hvorfor ser du denne annonsen. Nettstedet du nå besøker blir i stor del finansiert av annonseinntekter.


Basert på din tidligere aktivitet hos oss, vil du få annonser vi tror kan interessere deg.

Det kongelige slott er åpent for omvisninger hver sommer. Publikumssesongen starter ved St. Hans-tider, med billettsalg fra 1. Listen over britiske monarker er en oversikt over de som har sittet på tronen i kongerikeene Englan Skottland og senere det forente Storbritannia.


Det har vært monarker i kongeriket Storbritannia og det forente kongerike Storbritannia (United Kingdom). Velger dere navn som Håkon, Olav, Astrid eller Elisabeth vil dermed barnet få et navn både foreldre, besteforeldre og oldeforeldre er like fornøyde med. De mest vanlige kongelige navn er å finne på listen over de 1mest brukte fornavnene. Hvilket gutte navn synes du er finest?


Svar gjerne her så oppdaterer vi artikkelen med jevne mellomrom. Abel Adam Adrian Aidan Aiilo Ailo Ailu Aksel Alan Albert Alberto Aleksander Alend Alexander Alfred Alvin Amadeus Amund Anders Andor André Andreas Anton Antonio Aria Arjan Arian Arman Arne Aron Aslak Astor August Augustin Axel. Jeg synes ikke det er rart å kalle en jente for Beatrice i dag, og jeg synes i grunn det er et pent navn.


Gikk på skole med en søt jente som het Beatrice (som ble kalt Bea). JULESTEMNING: Se de kongelige kvinder i smukke røde farver. Mange mennesker forbinder den røde farve med den dejlige juletid. BILLED-BLADET har kigget i arkiverne og fundet skønne billeder frem af kongelige kvinder fra Danmark, Englan Hollan Belgien og Spanien, der alle bærer den varme nuance.


Hvis det er en prinsesse som melder sin ankomst, er det mange kongelige navn å ta av der òg. Løveungene kan få kongelige navn Stem på hva løveungene skal hete! VG Nett) Etter flere tusen innsendte forslag, har juryen nå kommet frem til ni par navneforslag til de to løveungene i.

Korleis uttrykkjer ein seg når ein vender seg til kongelege eller omtalar dei? Me har sett opp eit oversyn på bokmål og nynorsk. Kjelder er ordbøke.


Prinsessen vil fortsatt bruke sin tittel når hun representerer Kongehuset og i privat sammenheng, men vil bruke sitt navn (Märtha Louise) når hun driver inntektsbringende virksomhet. Hva synes du om avgjørelsen? Er det riktig å gjøre det slik?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg