onsdag 27. juni 2018

Ribbe saus hellstrøm

Ribbe saus hellstrøm

Oppskriften er like enkel som den er genial. Ta ut ribba og la den hvile mens du lager saus av kraften. Når du siler kraften til sausen kan du presse grønnsakene gjennom silen.


Ribbe saus hellstrøm

Denne sausen til ribbe forutsetter at kraft av ribbe. Når ribbe stekes i ovnen brukes vann, og når ribba er ferdig er det denne kraften du har over i et litermål (eller noe annet som tåler kokvarm væske). Fettet som legger seg på toppen tar du med en spiseskje og har i en tykkbundet kjele.


Saus til ribbe Klassisk ribbesaus med kraft og ribbefett til et av julens store festmåltider. Sausen lager du mens ribben hviler, da får du det gode ribbefettet fra langpannen. Husk at ribba bør krydres 1-dager i forveien for best resultat. Grønnsakene blir senere base til en kjempegod saus. Legg ribba oppi med svoren opp og hell over liter vann.


Ribbe saus hellstrøm

Det er viktig at det væske i panna gjennom hele stekeperioden. Kjapt og lekende lett å booke med. Enkel og trygg nettbooking. Les ærlige gjesteomtaler – book nå! Så godt som halve Norges befolkning spiser ribbe på julaften.


Hellstrøms asiatisk ribbe. La den stå fra ett til tre døgn. Ha på rikelig med salt og pepper. Snitt svoren med et barberblad eller en skarp kniv.


Ribbe saus hellstrøm

Krydre med svart pepper og salt på over- og undersiden av ribben og gni det godt inn. Stor ribbe er en fordel, ikke vær redd for at den er for feit. Riss små ruter i svoren, den skal være lett å skjære - og lett å tygge.


Stek ribba først én time med svoren ned. Ha passe med væske i langpanna, ca. Snu ribba etter én time, øs kaldt vann over, og la den ligge med svoren opp like lenge.


Deretter steker han alt kjøttet inni ovnen på høy varme i min. Del av meny for uke 50. Du får da en deilig stekeskorpe og skikkelig mørt kjøtt.


Stek nok - Det er fint med sprø svor, men det aller viktigste er at kjøttet er saftig og smaker godt. Her er oppskriften for deg som vil lage ribbe på samme måte som kokk Øyvind Hjelle. Bestill nå og betal ved utsjekking.


Hvis du følger disse enkle stegene, vil julemiddagen være reddet i år også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg