onsdag 20. juni 2018

Lys fløtesaus

Oppdag tidløst, skandinavisk design i vårt store utvalg av designklassikere her! Har du først laget en god kyllingkraft, er lys fløtesaus noe av det beste du kan bruke den til. Den aller beste sausen du kan servere til kylling.


Skal du ha tiur eller røy til middag, er det viktig med en god saus til. Denne sausen har en spiss av akevitt og brunost som gjør den vilt god og litt original.

Smelt smøret i en kjele og rør inn melet, rør til det er litt brunet. Tilsett løk og la det steke i ca. Varm opp oksekraft i en kjele og hell den i kjelen under omrøring.


Lett å møblere med plassrike løsninger. Kyllingfilet med smakfull fløtesaus er en enkel og rask middag for 2. Middag ferdig på under minutter. Stekt brokkolini er godt tilbehør til kyllingfilet.

Veloutésaus er en lys saus laget på basis av lys jevning og lys kraft. Sausen får navn etter hvilken type kraft som brukes. Brukes det fiskekraft, er det en fiskevelouté, og brukes det hønsekraft, er det en hønsevelouté.


Ofte legeres veloutésausen med eggeplomme og fløte helt til slutt. Ha pannen på middels varme, tilsett resten av smøret og dryss over melet. Rør i to til tre minutter. Romjul og nyttår er tiden mange disker opp en skikkelig festmiddag med helstekt kalkun. Mange fyller ofte brødstuffing i kalkunen, men her serverer vi den deilige brødstuffingen med nøtter og tørket frukt ved siden av.


Sennepsaus er godt, men jeg tror nok at jeg bør lage enten rødvinsaus eller fløtesaus (sambos familie er ikke så glad i nye ting). Men jeg tar gjerne i mot oppskriften likevel. Det blir sikkert rester av steken laaangt ut i romjulen. Vi har oppdaget at du blokkerer annonser.


Vi i Godt hadde satt stor pris på om du hvitelister oss slik at vi kan finansiere vår journalistikk med reklame og fortsette å være en gratis nyhetskilde. Fordel de halve potetene på et bakepapirkledt stekebrett. Ringle over litt olivenolje og krydre med salt og pepper.

La potetene steke midt i ovnen ved 2grader i totalt ca. Finhakk løk og hvitløk og ha dette i en kjele og stek mykt med litt smør. Ostesaus: Dette er en kremaktig og fyldig saus som er ideell hvis du vil bruke opp osterester.


Sausen passer til pasta, stekt hvitt kjøtt, okse og svin. Krydre laksen godt. Skjær opp purreløk og løk. Ha stekesmør på varm panne og rør inn buljongen.


Ha litt smør i en kasserolle og fres finhakket sjalottløk lett på høy varme. Hell i hvitvinen og reduser til en tredjedel. I fløtesaus kan du gjerne også bruke mye mer fløte eller melk enn det står på posen at du skal bruke. Fett gir god smak på sausen, og du kan bruke rømme, en smørklatt eller litt Créme Fraiche. Mange sauser blir også bedre med litt syre, så ha i en skvis med sitron.


Sennep eller pepperrot kan også heve smaken på mange sauser. Bruk soppen mens den er i sesong, og lag en kremet og nydelig pastarett med fylt tortellini og sopp i fløtesaus. Bland hvitvin i sausen for litt ekstra hverdagsluksus. Norema tilbyr et stort sortiment av kjøkken, basert på egenmontering. Tørking gjør råvarene naturlig langtidsholdbare og bevarer næringsstoffene på en god måte.


Naturens råvarer - godt bevart!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg