torsdag 14. juni 2018

Kløe i underlivet kvinne

Kløe i underlivet er plagsomt. Ikke bare på grunn av kløen, men ofte fordi den griper inn i det intime samlivet. Pruritus vulvae er den latinske medisinske betegnelsen for kløe i området rundt kvinnens kjønnsorganer. Vi skal se på noen av de vanligste årsakene som legen din gjerne vurderer på kontoret. Når man snakker om underlivet snakker man egentlig om to ganske ulike deler med forskjellig biologi, nemlig de ytre og de indre kjønnsorganer.


Les mer om symptomene på sopp i underlivet. Kvinner som er aktive og svetter mye, kan være utsatt for sopp i lysken, det er dog et hyppigere problem blant menn. For mange oppleves det ekstra ubehagelig på grunn av at det er et intimt område som gjør at man føler det er litt tabu å snakke om. Har man aldri hatt underlivssopp som kvinne , tilhører man de heldige utvalgte. For sopp er dessverre like irriterende som det er vanlig.


En soppinfeksjon i underlivet er noe de fleste kvinner opplever én eller flere ganger i løpet av livet. Kvinne (26) har slitt med kløe og sårt underliv over lang tid. Når hun har sex med kjæresten gjør det vondt. Det tærer på forholdet hennes.


Det kan være ulike årsaker til at du opplever kløe eller vond lukt i underlivet. Sopp i underlivet og bakteriell vaginose er blant de vanligste, og kan noen ganger forveksles. Finn ut forskjellen her, slik at du kan behandle plagene riktig.


Underlivsplager kan skyldes så mye annet. Vil jeg fremdeles føle meg som kvinne etterpå? Tiden etter diagnosen og behandlingen vil for de fleste oppleves som en krise i tilværelsen. Usikkerhet og engstelse er en naturlig reaksjon. I denne brosjyren vil du finne informasjon om de forskjellige former for underlivskreft.


Kløe i underlivet kvinne

Du kan også lese om behandlingsformene og om andre hjelpetiltak. Svie, kløe og irritasjon i underlivet er fryktelig plagsomt. Noen ganger er årsaken en soppinfeksjon, mens andre ganger kommer kløen av forstyrrelser i skjedens normale bakterieflora – såkalt bakteriell ubalanse. Du forteller om flere måneder med svie, sår skjede og kløe så intens at du klorer opp huden. Du har ikke nedsatt sexlyst, hetetokter og svette, men har endringer i menstruasjonssyklus og disse nevnte plagene fra underlivet – og lurer på om det kan komme av østrogenmangel pga overgangsalder.


Det finnes mange årsaker til at det svir i underlivet. Noen av dem krever legehjelp, mens for andre holder det med behandling der hjemme. Når det svir i underlivet , kan det være et symptom på at du har infeksjon i skjeden.


Det kan eksempelvis være en soppinfeksjon som gir anledning til en utbredt og sterk kløe. De fleste opplever at utfloden er tykk, hvit og klumpete (minner om cottage cheese), men tyntflytende utflod kan også forekomme. Sårhet, sprekkdannelse i underlivet og smerter ved samleie er andre symptomer som kan oppstå hvis man har soppinfeksjon. Symptomer på sopp i underlivet hos menn.


Disse plagene er som regel midlertidige og trenger ingen behandling. Informasjonen på helsenorge. Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell. Soppinfeksjon i underlivet er noe svært mange kvinner opplever og kjennetegnes ved svie og kløe i skjeden. Utfloden er ofte tykk og litt klumpete som mange beskriver som cottage cheese-lignende.


Man får kjøpt reseptfrie soppmidler på apoteket. Dette er den hyppigste seksuelt overførbare sykdommen i Norge og rammer særlig. Mange kan også oppleve tyngdefornemmelse i underlivet , og at organene i bekkenbunnen faller ned. Skjedeveggene blir svake og kan bule ut fordi muskler og bånd i underlivet er blitt svakere som følge av østrogenmangelen. Sjansen for urinveisinfeksjoner øker.


Det er så vanlig at det alltid er tilstede i underlivet. Det er først når det blir for mye av det at vi kaller det en soppinfeksjon. Det er som oftest kvinner som merker sopp i underlivet , men menn kan også ha det selv om de ikke har mange symptomer på det. Svie og kløe i underlivet kan ha mange årsaker, også klamydia.


Derfor anbefaler vi sterkt dersom det er første gang du har disse symptomene, at du kontakter lege. De vanligste symptomene ved soppinfeksjon er kløe og svie nedentil, og hvit, tykk, klumpete utflod som ikke lukter. Slimhinnene er gjerne røde og irriterte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg