fredag 15. juni 2018

Influensa b

Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her! Norsk teknologi fjerner bakterier, virus og sporer fra rom og utstyr.


Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg? Finn laveste nettpris her.

Det sirkulerer to ulike hovedtyper (linjer) influensa B -virus, kalt B -Victoria og B -Yamagata. Dråpe-, luft- og kontaktsmitte. Ved dråpesmitte og luftsmitte puster man inn henholdsvis dråper eller aerosoler som inneholder influensavirus. Influensa smitter ved dråpe-, luft- eller kontaktsmitte.


Det naturlige reservoaret for influensa A-virus er primært ville fugler, mens subtypene H17Nog H18Nkun er funnet hos flaggermus. I tillegg sirkulerer to ulike hovedtyper (linjer) influensa B -virus, kalt B -Victoria og B -Yamagata. Avdelingslederen fortalte at de på daværende tidspunkt så to ulike typer influensavirus. Vi vet ennå ikke hvilket virus som vil prege denne sesongen.


På utsiden av virusmembranen hos influensa A- og B -virus sitter det to typer små proteinpigger, såkalte overflateantigener (hemagglutinin, antigen H, og nevraminidase, antigen N).

Temaside om hvordan influensasituasjonen blir fulgt i Norge og internasjonalt. Søk i historisk arkiv for eldre rapporter og artikler. Hib var en svært viktig årsak til systemisk sykdom hos små barn før effektiv vaksine ble introdusert.


Både meningitter, septikemier, osteomyelitter og akutte epiglotitter var oftest forårsaket av Hib. Detta kallas säsongsinfluensa. Dessutom finns influensa som drabbar olika djurarter artspecifikt, t ex fågelinfluensa. Hva er årsaken til influensa ? Det finns fyra influensavirustyper: A, B , C och D. De nye typene influensa -virus oppstår ofte i Asia, og blir derfra raskt spredt til resten av verden. Spredningen er tregere.


Sykdomsforløpet er den samme som den for A-virus og de komplikasjoner som kan oppstå, er de samme, men forekomme sjeldnere. Dødeligheten er lavere. Indikasjon Klinisk mistanke om influensa.


Obs: Ved mistanke om infeksjon med fugleinfluensa eller infeksjon med MERS (middle east respiratory coronary virus syndrome) ber vi at dette spesifiseres på rekvisisjonen og ber dere ta kontakt med oss før pasienten undersøkes. Pasienter med slike problemstillinger skal ikke innom legekontor men bør henvises direkte til sykehuset. Haemophilus influenzae er en bakterie som tilhører familien Pasteurellaceae, mens influensa skyldes et virus.


For den voksne delen av befolkningen er dette den hissigste virale luftveisinfeksjonen, mens barn ofte blir mildere angrepet. Forventet svartid: 1-dager. Testen påviser ikke influensa C antigen.

Svartiden er angitt i arbeidsdager etter åpningstidene for Avdeling for Medisinsk Mikrobiologi. For tilbud til inneliggende pasienter, ser her. Feilkilder: Analysen påviser både sesonginfluensa og fugleinfluensa. Vanlige symptomer er luftveisinfeksjon, høy feber, muskelsmerter, hodepine og slapphet.


Epidemien starter ofte i tettbefolkede områder i Asia, og spres langsomt til de øvrige deler av verden. Fra ett år til det neste er det ofte nye varianter av viruset som er årsak til utbrudd.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg