fredag 22. juni 2018

Urinveisinfeksjon

Du kan handle trygt og enkelt på Vitusapotek. Vi har kunnskapen du trenger. Urinveisinfeksjon (blærekatarr) er en infeksjon i urinblæra.


Den skyldes som regel bakterier som kommer inn i urinblæra. Vannlatingen kan være smertefull.

Man opplever svie, hyppig vannlating og varmefølelse i underlivet under og etter vannlating. De vanligste symptomene på urinveisinfeksjon er sviende smerte når du later vannet og trang til å tisse oftere enn vanlig. Urinen kan ha en blakket farge, lukte vondt eller inneholde blod. Den rammer kvinner oftere enn menn fordi kvinner har kortere urinrør. Man kan få infeksjon både i øvre og nedre del av.


Ved urinveisinfeksjon gjør det vondt når du tisser og mange føler de må tisse hele tiden. Risikoen for å få en urinveisinfeksjon er størst for kvinner.

Det skyldes som regel bakterier som har kommet inn i urinrøret. Den vanligste bakterien er Escherichia coli, men andre bakterier kan også forårsake infeksjon. Hvordan forløper sykdommen?


En urinveisinfeksjon er som regel overstått i løpet av et par dager. I sjeldne tilfeller kan sykdommen bre seg opp i nyrene og gi nyrebekkenbetennelse og eventuelt også blodforgiftning. Bestill fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg, Rask og Enkel frakt.


Her kan du bestille klargjøring. Finn informasjon om din resept her! Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag!


Les om behandling av pasienter med urinveisinfeksjon , UVI. Vi behandler urinveisinfeksjon og andre tilstander raskt, enkelt og sikkert.

Hent medisin på apoteket med e-resept. Hva er urinveisinfeksjon. I alderen opp til år er det i størst grad kvinner som rammes av denne lidelsen, og de utgjør ca. Svie er heller ikke uvanlig.


Her er det tips til hvordan man kan bli kvitt urinveisinfeksjon. Dersom du merker en brennende eller sviende smerte når du later vannet, kan det skyldes en urinveisinfeksjon. Infeksjonen går ofte over av seg selv innen en uke, men behandles ofte med antibiotika. Dersom tabletten blir sittende fast kan vedvarende kontakt med slimhinnene forårsake irritasjon og sårdannelse i spiserøret. Diagnostikken er enkel, med urinstrimmel.


En vanlig differensialdiagnose til UVI er uretritt forårsaket av en seksuelt overførbar infeksjon (for eksempel klamydia). Løper du ofte på do eller svir det når du tisser? For noen kommer det igjen og igjen, og da kan det være greit å få noen gode tips.


Cystitt er den medisinske betegnelsen på en betennelse i urinblæren. Følelsen av å måtte tømme blæren oftere enn ellers, og ubehag eller til og med smerter ved tømming av blæren, er to av hovedsymptomene som viser at du kan ha en urinveisinfeksjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg