tirsdag 19. juni 2018

Ostekake uten rømme

De som husker tv-serien Friends og episoden der Chandler og Rachel sloss om en cheesecake fra Mama’s Little Bakery de har stjålet, og til slutt ender med å spise den fra gulvet, vet at dette ganske enkelt er verdens beste ostekake. Jeg har laget så mange ostekaker i mitt liv at jeg tror jeg kommer til å kunne oppskriften utenat resten av livet. Grunnoppskriften finner du tidligere registrert på detsoteliv. Mange bruker imidlertid å legge et gelélokk som pynt på kaken, slik som i denne oppskriften.


Dette er en flott festkake man ofte finner på kakebord i fine lag.

Ostekake uten rømme. Og Voil, s har du en veldig god ostekake uten rmme. Skikkelig ostekake uten steking, lett som en plett. Philadelphiaost, rømme , melis og vaniljesukker. Hei, Jeg lagde en ostekake med kun rømme ( uten kremost) for et halvt års tid tilbake, og den var knallgod.


Problemet er at jeg klarer ikke å finne igjen oppskriften! Alt jeg søker på har kremost i seg. Kjempegod ostekake uten gelatin.

Bland philadelphia ost og rømme og bland det godt sammen med kremen. Jeg setter kakeformen direkte på fatet, uten bunn. Når kaken er ferdig stivnet er det bare å skjære langs kanten og ta bort formen og kaken er klar til servering.


Den kjennetegnes ved at den inneholder rømme eller fløte og at kakefyllet er tungt og fyldig. New York- ostekake er virkelig en av klassikerne. Topp med en deilig og frisk jordbærsaus, og drøm deg bort til The Big.


Og selvfølgelig er det sitrongelé på toppen. Om moren min ble fornøyd? Tror det, for hun snakket om kaken i minst de påfølgende telefonsamtalene!


Frisk og god ostekake du lager på få minutter. Vi brukte lettrømme, men du kan fint bruke seterrømme, crème fraîche eller gresk yoghurt om du har det i skapet. Stek på nederste rille i varm stekeovn 1°C i min.


Bland sammen kremost, revet skall og saft av sitron, frø fra vaniljestang og egg til en glatt masse i en mikser eller foodprocessor. Digestive kjeks, smuldret ss smeltet smør 4g Ricotta ost 2g fløteost egg, lett sammenpisket 1. Rør ost og rømme til en klumpfri røre. Tilsett resten av ingrediensene og visp det sammen.

Hell ostefyllet over kjeksbunnen. Kaken er ferdig når den har stivnet langs kantene, men fortsatt ”disser” på midten. Da smaker den aller best! Rens jordbærene og hell.


Ved baking av ostekake med bunn blir først og fremst bunnen lavet, derefter blir kesammassen helt over, og tilslutt baker man kaken. Et særegent tilfelle kan sies å være den russiske toppkaken, som både består av ost og sjokolade. En forenklet variant av ostekaken er den uten bunn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg